Nedlæggelse af 28 stillinger på skoleområdet

Nedlæggelse af 28 stillinger på skoleområdet

2. februar 2015 - kl. 11:30 - af

FHK_Logo_cmykEn kombination af den nye skolestruktur (Bæredygtigt Børneområde), demografi samt tidligere besparelser fra Budget 2013 og 2014, herunder overslagsårene har den konsekvens, at der skal skæres 28 fuldtidsstillinger væk på skoleområdet i forbindelse med skoleåret 2015/16. Børne- og Ungdomsudvalget behandler sagen på møde den 5. februar.

Konsekvenserne af Budget 2015 for antallet af stillinger i folkeskolerne i Frederikshavn Kommune blev forelagt i CenterMED for Skoleområdet (samarbejdsudvalg) i starten af november. De første beregninger viste, at der skulle skæres omkring 30 fuldtidsstillinger væk. Nærmere beregninger foretaget i forbindelse med planlægningen af skoleåret 2015/2016 viser, at der bliver tale om 28 fuldtidsstillinger. Stillingerne dækker over både lærere, pædagoger og pædagogmedhjælpere.

Der sker hvert år en naturlig omsætning i personalet. Det endelige antal af afskedigelser kan derfor nedbringes i sidste ende, afhængigt af om der er medarbejdere, som ønsker at gå på efterløn, pension mv.

Den vedtagne strukturændring betyder, at Elling og Jerup Skole lukkes samt at udskolingen på Gærum og Stensnæsskolen flyttes. Det er dog ikke sådan, at det er medarbejderne på disse skoler, der nødvendigvis rammes af afskedigelser. Medarbejderne på kommunens skoler er alle ansat i Frederikshavns kommunale skolevæsen, og der igangsættes derfor en større proces på medarbejdersiden i forbindelse med strukturændringerne. Helt konkret skal alle medarbejdere tilkendegive, på hvilken skoleafdeling de ønsker at arbejde næste skoleår.

”Det er ikke sådan, at alle medarbejdere flyttes til andre skoleafdelinger end deres nuværende. Det er vores forventning, at hovedparten af de medarbejdere, der er på den enkelte skole i dag, også er at finde der næste år”, udtaler skolechef Vibeke Post Madsen. ”Det er vigtigt for den enkelte skoleafdelings pædagogiske udvikling, at grundstammen af personalet fortsætter, ligeledes har det stor betydning for børnenes faglige, personlige og sociale udvikling, at der er kendt personale på den enkelte skoleafdeling”, fortsætter hun.

Processen omkring medarbejderne sker i en tæt dialog med de faglige organisationer BUPL, FOA og DLF.

”Det er vigtigt for os, at vi laver denne proces så ordentligt som muligt. Vi har lavet en bred inddragelse i de lokale MED-udvalg på skolerne omkring både ønskeskema og kriterierne for afskedigelser. CenterMED for Skoleområdet skal i denne uge drøfte de forskellige tilbagemeldinger, inden vi lægger os fast på den endelige proces.” forklarer skolechefen.

Børne- og Ungdomsudvalget skal torsdag beslutte ressourcetildelingen for skoleåret 2015/16, som udgør grundlaget for skolernes videre planlægning. Det forventes, at der sendes en orientering ud til alle medarbejdere fredag d. 6. februar. Processen forventes afsluttet i slutningen af uge 10.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedlæggelse af 28 stillinger på skoleområdet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger