Debatindlæg:<br>Hvad sker der med Sæby midtby?

Debatindlæg:
Hvad sker der med Sæby midtby?

2. februar 2015 - kl. 9:06 - af

Ole Roerbaek_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Ole Rørbæk Jensen, Byrådsmedlem (S).

Det er en trist oplevelse at gå igennem Vestergade i Sæby, startende med byggetomten ved Egon Kristiansens tidligere butik. Det er en hel spøgelsesgade at opleve de tomme butikker ned ad gaden, forstemmende at opleve og skæmmende for Sæby i den grad.

Vi har i Sæby indtil nu næsten holdt os fri af den store krise i detailhandelen, bl.a. takket være den meget store aktivitet og dynamik fra Handelsstandsforeningen. Men nu er udviklingen kommet til Sæby! – vi ser konsekvenserne af finanskrisen overfor detailhandelen.
Det er klart, at sådan kan det ikke se ud i den normalt bedste handelsgade i byen. Der må sættes initiativer i gang, for at vi kan bevare byen, som vi ønsker det.
Jeg ved også, at Handelsstandsforeningen har planer på vej, men jeg ved også, at det er meget svært.
Jeg opfordrer til samarbejde med Erhvervshus Nord, som kan hjælpe på mange områder, til dialog med udlejerne, til kampagne for at trække nye forretninger til byen, til i det hele taget at gøre opmærksom på mulighederne i vores gode by.
Vi må tænke nye tanker, og det er måske en mulighed igen at få aktiveret Torvet om vinteren ved igen at have parkeringsmuligheder der udenfor højsæsonen. I sæsonen skal vi endelig bevare Torvet som det store aktivitetsområde, som i den grad trækker folk til byen.
Sæby er kendt for sine arrangementer, som vi slet ikke kan undvære. Vi har dog stadig aktivitet i midtbyen, hvor den gamle Købmandsgård netop er blevet meget flot renoveret, og området ved SuperBrugsen er på vej. Det er flot og godt, nu skal vi have midtbyen med, så hurtigt vi kan. Byen kan ikke ligge sådan, når vi nærmere os sæsonen. Det er en hård kamp, men vi skal forsøge med alle muligheder for at bevare centrum i byen fra at forfalde.

17 kommentarer til “Debatindlæg:
Hvad sker der med Sæby midtby?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

17 kommentarer til “Debatindlæg:
Hvad sker der med Sæby midtby?”

 • Nej, det er efterhånden et trist syn med alle de tomme butikker. Men Sæby midtby bliver heller ikke kønnere af det faldefærdige “julehus” ikke bliver flyttet. Hvorfor står det der stadig og med smadrede ruder?
  Og hvad med Sæby gamle skoles grund på Chr. Pedersensvej? Kønt er det heller ikke, når den bliver brugt som losseplads.

 • Henrik Christensen

  Hej Else

  Julemandens hus står på torvet endnu, da det skal bruges i forbindelse med fastelavnsarrangement. At du synes det er faldefærdig er jeg ikke enig i, og hærværk kan vi desværre ikke holde for.
  Der er bestilt ny rude til huset, som iøvrigt fjernes ugen efter fastelavn.

 • Den meget omtalte grund i Vestergade, kunne været bebygget hvis ikke byrådet havde forlangt, at der skulle være en forretning i bygning. Det kunne da se meget pænt ud selv om det er lejligheder end en tomt forretning. Nu kan man tage ejendommen hvor advokaterne i overende af Vestergade. Hvorfor kunne den få lov til at blive til lejligheder uden forretninger. De sidste 50 år har der været en virksomhed i denne bygning.

 • Karl Henrik Hansen

  Det er godt nok trist med de tomme butikslokaler og jeg håber da det lykkes at finde nogen der vil starte nye butikker op i de tomme lokaler. Hærværket på huset på torvet er noget svineri og jeg syntes altså det er bekymrende at det der står på torvet skal ødelægges for det er med til at skabe helhed og vi har alle glæde af det.

 • Søren Kristiansen

  Hvis man googler “butik til leje sæby” kommer der stort set ingen ting, så måske det var en ide at de ledige lokaler lå samlet et sted, evt. på http://www.sæbyliv.dk.
  Derudover er jeg nødt til at give et “øv” til de der ejer ejendommene.
  Bortset fra et par enkelte er der godt nok meget “øjenbæ”.
  Faste markiser hører tresserne til, og i dag kan man få facadepuds der holder i årtier.
  Ligeledes vil jeg bede ejerne om at kigge på prisen.
  Er den tilpasset den situation der er på området, og er den tilpasset den rentesats vi ser i dag ?
  Mht. huset på torvet bør det stå der året rundt.
  Det må for hunne da kunne lade sig gøre at lave aktiviteter i og omkring det hele året.
  Trænger det til maling stiller jeg gerne op en lørdag formiddag.
  Det skal ikke koste mere end et par sokker fra Kallhøj og en fadøl fra restauratørerne. Der er vel en 8-9 stykker så det kan da blive en ganske fornøjelig formiddag.

 • Når vi kigger på midtbyen, kan vi ikke komme uden om de mange facader der ligner noget der er løgn 😉 de forretningsdrivere burde tvinges til at kigge op frem for at stirre på fortovet 🙂

 • Arndt Hüttel Sørensen

  Der hvor vi står nu, er , det der er sket før i dag , kan vi ikke lave om på og de fejl der er lavet heller ikke , men hvad gør vi så.
  Vores dejlige by Sæby må og skal ikke forfalde – det er en by turisterne kommer til for hyggen, gode forretninger , gode spisesteder , venlige mennesker, en aktiv musikby,sommerhusene og havet.
  DER ER KUN ET AT GØRE SÆTTE SIG NED OM DET RUNDE BORD , med en god kop kaffe og en kage, række hænderne frem og sige det vil vi ændre på og det gør vi kun ved at stå sammen. Lige fra ungdom , forældre ,handlen,politikerne musiklivet ,,skoler(her tænker jeg på, sæt skoleeleverne til at tænke kreativt, de kan godt ).og vi gamle pensionister må da også gerne bruge hovedet.

 • Poul Sørensen

  Der er jo lige lavet en undersøgelse, om Sæby centrum. Forretninger Parkerings muligheder Skiltning til eksisterende. En af de byer som har dårligst anvisningsmuligheder.
  Når nu man har brugt penge på det, hvorfor gør man så ikke noget?
  Det kommer jo ikke af sig selv.

 • morten Stausgaard

  No shit Sherlock!! Ole Rørbæk er du også vågnet nu..!! Alt tyder jo på at den gamle måde at shoppe på er så småt ved at uddø, flere handler på nettet i dag fordi det er nemt og bekvemt. så er det jo man må ligge hovedet i blød og tænke over hvad man kan bidrage med som butiksejer i byen for at trække folk ind i butikken. Jeg har for nyligt været inde i et par butikker i byen, hvor jeg fik samme oplevelse (eller mangel på samme) som jeg gjorde for 15 år siden. Min første indskydelse var: jeg er sgu med i matador, bare uden at modtage en fornuftig service! den ene butik uden at nævne navne, mødte jeg 0% service og måtte selv lede efter div. i butikken (bemærk jeg var den eneste kunde i butikken) 2 mand bag disken som bare stod og kiggede ud i luften, som om de lige havde modtaget en gammeldags lussing 2 min. før min ankomst. jeg spørger efterfølgende til selve produktet jeg ønsker at købe: hvor så man siger: står det ikke på bagsiden af pakken?…… nr. 2 butik har så lidt i butikken at det næsten er pinligt, til gengæld modtog jeg også en meget dårlig service, som jeg ikke orker at uddybe. Kort sagt: der er flere butikker der gør det rigtig godt, men der er også nogen der trænger til et los i service- delen og trænger til at forny sig og til jer der tror i kan lege Mads Skjern i byen med høje huslejer, i bliver også nød til nedregulere jeres huslejeindtægt, hvis i ikke vil have tomme butikker. det er en anden tid og det gamle kommer næppe tilbage igen, det tror jeg at man bliver nød til at forholde sig til.

 • Carsten Jørgensen

  Undskyld mig, men hvor er det “sjovt”, at læse de ovenstående indlæg!
  Der er IKKE meget positivt og kreativt i indlæggene, det er lige som om, man KUN vil finde “hullerne i osten” – og det kommer der ikke meget positivt ud af. Mange af de nævnte forhold, kunne der være gjort noget ved, hvis man verbalt havde henvendt sig til de ansvarlige. Man skal huske på, at der kunne være andre, som ikke boede i Sæby, der læste disse og selvfølgelig andre – ikke så positive ting om vores by – hvad mon de tænker!! Vi, som bor her ved det jo, desværre, alt for godt.
  Var det dog ikke muligt om der var nogen, som kunne kommunikerer noget positivt ud om Sæby & Omegn, det kunne måske, “sælge” byen i stedet for, det modsatte.
  Som skrevet før, så er der blevet brugt utroligt mange ressourcer – tid, forsøg på at få en aktiv deltagelse af ALLE borgere i byen, penge m.m på Sæbyliv, som er en portal hvor der bliver oplyst om byens fortræffeligheder, positive historier fra tilflyttere, ledig jobs – ja jeg kunne blive ved – det viser det POSITIVE ved byen og området – det er da et salgsforsøg – der kommer et “bette” stykke ud over bygrænsen, vil jeg mene!
  Til dig Ole Rørbæk hvad står der egentligt i dit indlæg – af nyt? Måske det med Parkeringspladser på Torvet, det ved jeg at en lille arbejdsgruppe i Handelsstandsforeningen har talt om for lang tid siden, men jo, det kunne være en hjælp til at få liv på torvet i den “mørke” tid.
  Til dig Arndt Hüttel, så er det, som altid dejligt, at læse dine kreative indlæg, her er noget at arbejde med – POSITIVT.
  Slutteligt, vil jeg opfordre vores politiker i Vendsyssel til at arbejde endnu hårdere og lægge endnu større pres på, for at der kommer en tredje Limfjordsforbindelse, det der bl.a. er galt er infrastrukturen herunder tidsforbruget for kørsel til eksempelvis Aalborg og syd for. Bemærk, bosætningen foregår syd for Aalborg, hvorfor – jo der ligger f.eks. Universitet, her kommer Super Sygehuset med meget meget mere.
  OP MED HUMØRET SÆBYNITTER – kom med løsningsforslag til en bedre udvikling, argumenter på hvad der skal gøres i, hvad kunne man ønske sig, som borger i Sæby – både fritids- og handelsmæssigt – gerne noget hele byen kan stå sammen om. Det kunne være en begyndelse på, endnu et positivt incitament til, at flytte til Sæby – Byen ved Havet…
  Jeg ved, at Henrik CLICK, vil blive glade for alle inputs.. Ikk – Henrik.. :-)..

 • Søren Christensen

  Det står vel ikke så galt til i Sæby som det umiddelbart kan lyde til.
  Tænk på at der er opført og indrettet mange nye forretningslokaler i Sæby i de sidste ca. 10 år.
  I vestbyen er den gamle Falck-station omdannet til forretningslokaler (Rådhuscenteret), derudover er der opført 3 dagligvarebutikker (Rema1000, Lidl og Aldi).
  På havnen er den gamle DLG-bygning indrettet til butikker, restaurant og café.
  Den gamle købmandsgård er renoveret, hvorved byen blev tilført yderligere 3 forretningslokaler.
  Alt i alt drejer det sig vel omkring tyve nye forretningslokaler, og så er der projekteret et antal nye butikker ved Henrik Nielsens Plads. (Derudover er der sikkert nogen, jeg ikke har nævnt).
  Så er det vel ikke så underligt, at nogle butikker kommer til at stå tomme. Jeg ser det ikke som et tegn på, at der er blevet væsentligt færre butikker/erhvervsdrivende i Sæby, blot er butikkerne spredt over et større område, og det er vel kun en fordel, når man tager parkerings- og tilkørselsforhold i betragtning. Fx er der næppe nogen der begræder, at trælasten flyttede væk fra midtbyen.
  Det er jo nu engang også sådan, at vi hver især ikke slider flere par bukser op om året og bruger flere dagligvarer, blot fordi der bliver flere butikker at handle i.
  Måske er der efterhånden et overskud af forretningslokaler i Sæby. Og måske er nogle af de gamle lokaler utidssvarende med hensyn til indretning, adgangs- og tilkørselsforhold, energiforbrug mv.
  Fra byrådets side burde man måske tillade nogle af butikkerne blev lavet om til kontorer eller boliger i stedet. Det er vel bedre end bygningerne står tomme og evt. går i forfald.

 • Søren Kristiansen

  Da vi for 2 år siden flyttede til Sæby var der 13 butikker hvor konen kunne købe nyt tøj. Derudover 3 sommerbutikker og 2 sportsbutikker hvor hun også kan blive ekviperet.
  Kan man så ikke roligt sige at vi er rimeligt dækket ind på det område.
  Skal hun ind i hver eneste i vinterhalvåret kan jeg godt forstå så mange mænd går rundt og hakker og hoster, for vi står jo gerne uden for butikken og venter.
  Der er masser af ideer rundt omkring til hvad man kan gøre for at skabe liv i midtbyen, men det gamle ordsprog med at “hvor der er vilje er der vej”, drukner i brødnid, kommunale regler, overvurderede erhversejendomme, “gåt nok”, plejer osv.
  Vi sidder fast i “gamle dage” og når jeg siger gamle dage er det tiden før 2008.
  Det er så moderne at sige vi skal tænke “ud af boksen”, men det virker jo kun hvis vi også sætter handling bag ordene.
  Sæby har så mange muligheder, men vi skal frem i skoene hvis vi skal udnytte dem.

 • Ja, det er blevet en trist affære at trave gennem Sæby Centrum – nu med flere tomme butikker.
  Men så må de eksisterende butiksejere gøre noget, således at det stadig er attraktivt at færdes dér.
  Der trænger til en grundig fejning langs de fleste butikker.
  Også ude på selve gågaden. Helheden virker meget nusset. Ofte flyder det med glasskår, pizzabakker og lignende.
  Det ældste pizzaria i Vestergade har desuden på 2. uge et knækket reklamestativ liggende ude foran !!! Det burde overhovedet ikke være dér !
  Kunne handelstandsforeningen ikke blive enige om, at hver butik evt. satte en blomsterkrukke ud – med ens blomster – efter årstiden.
  Det ville virkelig tilføre bybilledet lidt liv og engagement.

 • Hvor er den POSITIVE indstilling?
  Hvor er opbakning og opmuntring til de butikker der, trods alt stadig er i Sæby bymidte?
  Støtter vi dem, eller tager vi udenbys når vi skal købe fødselsdagsgave til tante Oda? eller bøf og vin til festmiddagen fredag aften?
  Tager vi udenbys når vi går ud og spiser, hvis vi da gør det? eller lader vi naboen om at støtte de lokale restauranter der er tilbage?
  Husker vi at rose de glade og positive ekspedienter der gør hverdagen go’ for os der støtter VORES by?
  HUSK!
  SKAL DIN BY VÆRE STOR?
  SKAL DU HANDLE HVOR DU BOR ! ! !

 • Den positive indstilling – ja, den er bl.a. her hos mig og min mand. Vi flyttede til Sæby i sommer, og mere eller mindre hele byen har taget så godt imod os. Vi synes ikke kun, at Sæby er en hyggelig lille by med en smuk skov og en dejlig strand. Vi synes også, vi kan få alt det, vi har brug for her – og mere til. Brugsen m.fl., Kaffe & Te-huset, Ostefruen, fiskehandleren og slagteren – så er vores bord godt dækket. Og pyntet fra de to blomsterforretninger. Cyklerne klarer cykelhandleren, og bilen kan både blive tanket op og komme i vaskehal. Tøj-, sko, sportstøj og smykker finder vi også her. Og overalt får vi en venlig betjening. Og så er vi så heldige, at vi har biblioteket, svømmebadet og wellness og et væld af fritidsaktiviteter… Alt sammen er indenfor gå- eller cykelafstand.

 • Carsten Jørgensen

  Hej Ann.. – Godt skrevet – Lad os sende det til “Verdenspressen” hvor det så end måtte være!
  For den videre fremtid må det næste være, et håb om, at vi borgere bruger forretningerne, aktiviteterne og ALT det du nævner…. Så bliver det – helt klar, snart forår, ja måske også solen vil skinne i og over Sæby og dermed SOMMER…
  Et dejligt og POSITIVT indlæg fra en tilflytter, som vi bør og skal tage til efterretning…
  Tak for det…

  PS. Man bliver helt mæt af alt det du har “dækket” op med.. 😉

 • Søren Kristiansen

  Bliver man trist til mode af at gå forbi de tomme butikker kan jeg kun anbefale at gå ind i en af dem der har åbent.
  Shopping, og god betjening gør et eller andet ved humøret, og sidder kortet lidt fast, kan man da nøjes med et par sokker.
  9 par for en hund vælter vel ikke budgettet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg:
Hvad sker der med Sæby midtby?'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER