Sæby Apotek: <br>Solbeskyttelse på vinterferien

Sæby Apotek:
Solbeskyttelse på vinterferien

1. februar 2015 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Vinterferien nærmer sig med hastige skridt for rigtig mange af os. Det er både sundt og energigivende at komme ud og prøve sig selv af på ski og snowboard, og ofte er man heldig med vejret, uanset om man skal nord eller syd på. Det betyder også, at man skal være opmærksom på sin hud. Efter at have levet i efterårets triste og grå overskyede hverdag, hvor solen var en sjælden gæst, så er vores naturlige solbeskyttelse stort set væk. Derfor er det vigtigt, når man kommer ud i naturen, hvor solen skinner, og der tillige er sne der reflekterer strålerne, at beskytte huden.

Vi anbefaler at bruge en solcreme til ansigtet med en faktor på mindst 30, Så undgår man at få solskoldningsskader.

Når man så kommer tilbage efter en dag på pisterne eller løjperne, og har været under bruseren, er det tid til en gang god hudpleje, og gerne af hele kroppen. Det bedste er at give hele kroppen en god fugtighedscreme, der tilfører fugt og fedtstof til huden, og dermed erstatter det tab af fugt, som den ofte tørre luft i bjergegnene forårsager. Synes man det er lidt for besværligt, er der i de seneste år fremkommet de såkaldte ”in-shower” bodylotions, som man tager på i badet og efterfølgende skyller let af, inden man tørrer sig.

Er der ingen sol, og heller ikke udsigt til det, så brug alligevel en god fugtighedscreme, gerne med et højt fedtindhold til at beskytte ansigtet med. Husk dog at hvis det fryser stærkt, – mere en 10 grader – skal man vente med at gå ud til 15 minutter efter man har smurt sig ind. Det gælder også ved brug af solcreme.

Rigtig god vinterferie – nyd den, men husk at ikke alle behøver at skulle prøve den sorte piste, kom sikket både ud og hjem.

God søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek:
Solbeskyttelse på vinterferien'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER