Tilbageblik med anerkendelse til borgmester Birgit Hansen

Tilbageblik med anerkendelse til borgmester Birgit Hansen

29. december 2014 - kl. 0:02 - af

BirgitHansenRedaktionen har modtaget dette indlæg fra Stig E. Lundbo, formand for Socialdemokraternes Kreds- og Fællesledelse i Frederikshavn Kommune.

Den 1. januar 2015 har Birgit Hansen (S) siddet i 1 år som borgmester for Frederikshavn Kommune.

Der var ingen tvivl fra vælgerne, da de skulle pege på en ny borgmester. 14.332 stemte på Socialdemokraterne, og Birgit Hansen fik 5.753 personlige stemmer.

Hvordan er det så gået?

Ja – som alle ved, så overtog Birgit Hansen et fallitbo efter Venstre og deres konstitueringspartnere SF og Konservative.

Det betød, at den politik som Socialdemokratiet gik til valg på om mere velfærd med flere penge til alle – især børnene, de unge, de handicappede og de ældre, ikke kunne realiseres. Vi måtte se realiteterne i øjnene – den økonomiske virkelighed var desværre ikke til sådanne løfter.

Det har været et hårdt år, hvor kommunen har afskediget over 300 gode medarbejdere. Det har ikke været sjovt, men desværre nødvendigt. Også andre steder er der skåret ind til benet, og resultatet heraf er nu, at kommunen likviditet er på et acceptabelt niveau, og at vi ikke længere er Danmarks fattigste kommune.

Overalt i kommunen det være sig både borgere og erhvervsledere bliver Birgit Hansen rost for sit store engagement, åbenhed og lydhørhed. Hun er ikke Socialdemokratiets borgmester – hun er Frederikshavn kommunes borgmester.

Socialdemokraterne med Birgit Hansen i spidsen er klar til at arbejde for den nødtvungne tilpasning af vore udgifter, så vi kan få virksomheden Frederikshavn kommune på ret køl, således at erhvervslokomotivet Frederikshavn kommune igen vil være i stand til at trække med fuld kraft.

Nøgleordet for de kommende år er samarbejde.  Kun gennem samarbejde kan vi få en god kommune, hvor man vil blive, eller hvor man vil bosætte sig, fordi der er jobs, fordi der er gode kommunale forhold og fordi der udvises engagement fra politisk hold. Politisk begejstring smitter.

Godt Nytår til alle.

 

2 kommentarer til “Tilbageblik med anerkendelse til borgmester Birgit Hansen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Tilbageblik med anerkendelse til borgmester Birgit Hansen”

 • Lynge Sørensen Sæby

  Stig Lundbo du er jo gammel i gårde med politik her i området, men din hukommelse fejler noget, den gang venstre overtog borgmesterposten,
  var Frederikshavn jo så forgældet som i dag og den gæld er jo fremkommet i den tid Socialdemokraterne sad ved roret med Erik Sørensen som borgmester, så
  hvis i havde haft lidt mere rygrad dengang, så havde billedet jo set helt anderledes ud, tænkt hvad vi have kunnet få for alle de penge vi betaler i renter af den store gæld.
  Lynge Sørensen
  Sæby

 • Søren Christensen

  Jeg synes ærligt talt, det vil klæde hr. Lundbo at stikke den gang ræverøde rygklapperi op, hvor den hører hjemme – nemlig der, hvor han er højest, når han plukker jordbær!
  Jeg synes det er hyklerisk at fremføre Birgit Hansen som kommunens store frelser. Hun har siddet i byrådet længe før kommunesammenlægningen, og var således også med i byrådets flertal, dengang Frederikshavns ukronede bykonge Erik Sørensen var borgmester. Det var i storkommunens første byrådsperiode at man for alvor fik kørt økonomien af sporet. At det nye flertal i den efterfølgende byrådsperiode ikke gjorde noget for at komme op på skinnerne igen, er selvfølgelig trist.
  Alt i alt er der efter min mening ingen af partierne i byrådet, der har noget at lade hinanden høre med hensyn til kommunens økonomiske situation. Hvis byrådet ville det bedste for kommunens borgere, havde de ladet kommunen komme under administration, så kompetente folk kunne lære de kære byrødder, hvordan man får en kommunes økonomi til at hænge sammen.
  Men ligesom i folketinget findes der vel også levebrødspolitikere i byrådet.
  Godt nytår til alle.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tilbageblik med anerkendelse til borgmester Birgit Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER