Idéoplæg til butiksareal og boliger midt i Sæby

Idéoplæg til butiksareal og boliger midt i Sæby

24. december 2014 - kl. 9:02 - af

stationsvejSæby Avis kunne forleden skrive om, at Byrådet på sit lukkede møde havde sagt ja til at sælge Stationsvej 1 (den tidligere børnehave) med et tilhørende areal. Efter beslutningen overgik planerne samtidig til offentliggørelse i det kommunale referat fra byrådsmødet.

Se teksten fra forleden: https://saebyavis.dk/2014/12/18/kommunen-saelger-stationsvej-1-i-saeby/

Kommunen sælger Stationsvej 1 i Sæby

18. december 2014: Byrådet har på sit seneste møde sagt god for at sælge ejendommen Stationsvej 1 i Sæby med tilhørende vejareal, efter at Økonomiudvalget tilbage i marts måned godkendte, at ejendommen blev udbudt til salg.

Ved udbuddet har der været flere muligheder for køb samtidig med, at der er flere forhold, som der skal tages højde for. Det gælder f.eks. Grundlovsegen, mindebuste over fhv. finansminister Vilhelm Lassen, offentlige parkeringspladser og stiforbindelse.

Hele arealet er udbudt til en vejledende pris på 3.000.000 kr. Der har været mulighed for kun at byde på den tidligere børnehave på en vejledende pris på 1.000.000 kr. samt tilkøb af mindre vejareal.

Ved budfristens udløb var der indkommet et bud fra Sæby Storkøb Holding ApS lydende på i alt 1.200.000 kr. ekskl. moms for den tidligere børnehave (800.000 kr.) og den del af vejarealet (400.000 kr.), som ligger øst og nord arealet.

Af salgsopstillingen fremgår, at såfremt der sælges til byder, beholder kommunen størstedelen af de offentlige P-pladser samt det grønne areal med Grundlovsegen og buste af Vilhelm Lassen.

For kommunens vedkommende bliver der efter fratrækning af mæglersalær, annoncering m.v. et beregnet overskud på 1,1 mio. kr. til kommunekassen.

Tekst af Per Rye

 

Det fremgår af bilagsmaterialet, at arkitektfirmaet Arki Nord for køberen har udarbejdet et idéoplæg til et butiks- og boligområde det pågældende sted.

I planerne indgår nedrivning af den tidligere børnehave samt nogle udhuse og en ældre lagerbygning. Derved kan der skabes plads til en byforskønnelse af hele området med nyt butiksareal, attraktive boliger, aktive og anvendelige friarealer samt et godt tilskud af P-pladser (bl.a. via nedrivning af lagerbygning) – alt sammen i et moderne byggeri med rum og arkitektur, der emmer af liv og bidrager til byens og områdets dynamik og aktiviteter.

Ved at bygge i 2 ½ plan gøres det muligt at bygge boliger oven på butikkerne og tilføre dem masser af dagslys. ”En oase midt i byen trukket op fra trafik og stress,” skriver Arki Nord.

Langs vejen og parkeringsarealerne laves flot gadebelysning, ligesom der plantes en allé af træer.

Det nye område vil hænge godt sammen med Henrik Nielsens Plads og Chr. Pedersensvej.

Byggeriet opføres med en gennemgående stueetage som visuelt deles med 4 huse ovenpå med sadeltag og kviste. Derved nedbrydes den lange facade i mindre dele. Stueetagen vil blive prydet af store glaspartier, som sikrer indkig i butikkerne.

Det nye område vil overordnet tilbyde et sammenhængende butiksmiljø samt boliger med attraktiv beliggenhed i den pulserende midtby. Samtidig kan Sæby bevare den smukke lille park med Grundlovsegen og mindebusten og ikke mindst bevare de P-pladser, der grænser op til denne park, og som i dag allerede indgår som en del af Sæbys samlede parkeringsbehov.

Der kan læses mere og ses tegninger og illustrationer af planerne i byrådsreferatet side 374-381 via dette link: “http://frederikshavn.dk/meetings/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%20(%C3%85ben)/2014/17-12-2014/Referat%20(%C3%85ben)/BR-17-12-2014%20-%2000%20Referat%20med%20bilag.pdfhttp://frederikshavn.dk/meetings/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%20(%C3%85ben)/2014/17-12-2014/Referat%20(%C3%85ben)/

2 kommentarer til “Idéoplæg til butiksareal og boliger midt i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Idéoplæg til butiksareal og boliger midt i Sæby”

  • Det ser ud til at blive et spændende projekt. Stort tak til Rode Andreasen. Hvad skulle vi have gjort uden ham, til at bremse mange at de tåbelige ideer vores politikkere finder på (eller embedsmænd). Det er rart at se at der kan laves noget, og stadig have respekt for de gamle ting (busten af Wilhelm Lassen og Grundlovsegen)
    Tak for det

  • Yderst spændende projekt som Købmand. Hr. Rode Andreasen har gang i ,Med oplæget.”Butiksareal og boliger midt i Sæby”
    Vi har set Købmandens flotte bevarings-projekt med den gamle købmandsgård. Beliggende Vestergade/Søndeagde. Dette passer perfekt med nye forretninger-kunstudstilling- Og Svorgers Reasturant. m.m. Dette passer perfekt til vores smukke gamle by Sæby.
    Der hersker ingen tvivl om at .Købmand Rode Andreasen vil lade det kedelige
    areal forskønne, Med opførsel af nye forretninger og beboelser.Dette vil igen betyde flere borgere til byen øge handlen og beskæftigelsen i Sæby. Det vil give et stærkt tiltrængt løft på området. Ivan Jacobsen. grenen 20 Sæby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idéoplæg til butiksareal og boliger midt i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER