Regionspolitikere på studietur i 2015

Regionspolitikere på studietur i 2015

20. december 2014 - kl. 9:08 - af

Regionsraadet_600x250Regionsrådet vedtog på møde i juni måned, at der i indeværende valgperiode foretages 4 studierejser. Desuden er det besluttet, at der arrangeres 1 fælles tur for medlemmer af Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø samt Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer.

Den fælles studietur for medlemmer af de 2 førnævnte udvalg har været behandlet på deres respektive møder i november. Udvalgene blev præsenteret for et udkast til program for en tur til Holland og Belgien, som er planlagt til af foregå 2.-6. marts 2015.

Der er i mellemtiden blevet arbejdet videre med programmet, og af det mere detaljerede program fremgår det, at der aflægges besøg i byerne Bruxelles, Amsterdam, Rotterdam og Groningen med fly Aalborg-Amsterdam t/r og bus i området, der besøges.

I store træk vil studieturen omhandle mange af udvalgenes arbejdsområder, bl.a. sundhedsinnovation, energi, klimatilpasning, kultur, uddannelse og jordforurening samt besøg på et innovationscenter. I Bruxelles er der arrangeret besøg hos Norddanmarks EU-Kontor, EU-Kommissionen, Den Danske EU-Repræsentation og EU-Parlamentet. Der er også arrangeret møde med de to MEP’ere, Ole Christensen (A) og Jens Rohde (V), og der vil være mulighed for at drøfte med EU-kontoret, hvordan man bedst og mest effektivt kan samarbejde om at opnå fælles mål for Nordjylland. Et af møderne vil desuden give en introduktion til det store forsknings- og innovationsprogram HORIZON, som også er meget relevant for nordjyske aktører.

Det er planlagt, at de nordjyske politikere bl.a. skal besøge Academic Hospital – Free University of Amsterdam og her få en præsentation af den nyeste innovative udvikling inden for sundhed. Desuden er der planlagt et besøg hos et projekt, som beskæftiger sig med klimaforandringer, miljø, jordforurening og vandsikkerhed. Her får politikerne mulighed for at diskutere et evt. fremtidigt projekt mellem vore to regioner, ligesom der vil være mulighed for at diskutere hinandens regionale strategier.

I studieturen indgår besøg i den hollandske by Leeuwarden, som bliver europæisk kulturby 2018. Besøget vil bl.a. omhandle en beskrivelse af ansøgning og aktiviteter i 2018, og der lægges op til et samarbejde med andre internationale byer og regioner om kulturelle initiativer i Leeuwarden.

Turen indeholder også besøg hos EnTranCe – Energy Transition Centre, som er en idéklinik for innovative idéer inden for energi. Borgere og firmaer, der har innovative idéer vedr. det fremtidige energisystem, får her plads, mulighed, teknologi og netværk til at omsætte deres planer til de energiprodukter og services, som markedet efterspørger.

I EU i Bruxelles søges nordjyske interesser fremmet, og der vil være en uformel debat om, hvordan der bedst og mest effektivt kan samarbejdes om at opnå fælles mål for Nordjylland. Der er indlagt møde i Europa-Kommissionens Generaldirektorat for Forskning og Innovation samt møde hos Den Danske EU-Repræsentation. De nordjyske politikere får endvidere information om uddannelsesprogrammet Erasmus, hvorigennem videregående og erhvervsrettede uddannelser, grundskoler og ungdomsuddannelser såvel som almen voksenuddannelse og ungdomsområdet kan søge om tilskud til internationale mobilitets- og samarbejdsprojekter.

Besøget på RDM-Campus i Rotterdam vil bl.a. omfatte indblik i research, design and manufacturing. Her samarbejder teknisk uddannelse, forskningscentre og erhvervsliv om bæredygtig innovation, og her adresseres praktiske udfordringer inden for bl.a. konstruktion, mobilitet, produktdesign og maritime spørgsmål.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionspolitikere på studietur i 2015' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER