Mere end halvdelen af råds medlemmer havde forfald

Mere end halvdelen af råds medlemmer havde forfald

17. december 2014 - kl. 9:20 - af

Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036Da Det lokale Beskæftigelsesråd for Frederikshavn Kommune forleden holdt ordinært møde, havde ikke færre end 8 af rådets 14 valgte medlemmer meldt forfald. I et enkelt tilfælde var en suppleant dog trådt til i stedet, så rådet dermed kunne mønstre præcis halvdelen af sine medlemmer.

Dette fremgår af det officielle referat fra mødet.

Rådets formand er John Karlsson, som sammen med borgmester Birgit S. Hansen er udpeget som Byrådets repræsentanter. John Karlsson var blandt de fremmødte. Ellers er medlemmerne af beskæftigelsesrådet rekvireret via DA (2), LO (4) – (herunder HK, Metal, FOA, 3F), DJØF Akademikerne, Danske Handicap Organisationer, Praktiserende Læger, Integrationsrådet, FTF Nordjylland samt Læsø Kommunalbestyrelse.

Et af de punkter, som rådet behandlede, var fastlæggelse af mødedatoer for 2015.

Endvidere drøftede man bl.a. fremtidig beskæftigelsespolitisk rådgivning ”Beskæftigelsesforum Vendsyssel”, der optimalt set er et samarbejde mellem Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring kommuner. Organet skal betjene niveauet mellem det rent lokale og det fremtidige regionale.

Formanden orienterede om det forudgående arbejde. Noget af det, som skulle behandles, var repræsentation, temadrøftelser og mødefrekvens i Beskæftigelsesforum Vendsyssel, som af praktiske årsager forkortes BFV.

Af mødereferatet fremgår, at Det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) ønsker at være aktivt og have indflydelse på BFV’s dagsorden. Der skal være ligeværdighed og mening med deltagelsen heri. LBR pointerer, at korte møder og få repræsentanter ikke nødvendigvis udgør den fornødne kvalitet; derfor ønsker man bedre repæsentation i BFV end kun formanden. Det pointeres tillige, at det ikke kun skal være LBR-formændene i de førnævnte 3 kommuner, som sætter dagsordenen. Der ønskes lavet et grundigt forarbejde for at sikre, at det er aktuelle emner, der kommer på dagsordenen.

Fagbevægelsen fremhæver, at det er vigtigt, at alle organisationer – også Akademikernes Centralorganisation (AC) og Fællesrådet for danske Tjenestemands- og Funktionærorganisationer (FTF) nævnes og ikke kun LO. Ligeledes skal arbejdsgiverne være repræsenteret. Handicaporganisationerne er dog lidt tilbageholdne, hvad angår repræsentation, idet de nærer tvivl om, hvorvidt de kan opnå tilstrækkelig pondus.

LBR finder det generelt en god idé med tværfagligt og tværkommunalt samarbejde, hvilket også understøtter den nye reform for området. BFV skal være et styrende organ med mulighed for ad hoc at inddrage relevante deltagere. Eksisterende netværk og fora skal benyttes. BFV fokuserer på en stærk erhvervsmæssig orientering, hvilket støttes af Det Lokale Beskæftigelsesråd; men det erhvervsmæssige fokus skal ikke være for dominerende i forhold til lokale arbejdsmarkedspolitiske interesser.

Første møde i det nye BFV er berammet til afvikling i Brønderslev den 20. januar.

Ud fra det christiansborgske forlig om en beskæftigelsesreform drøftede Det Lokale Beskæftigelsesråd også nedsættelsen af et nyt råd, idet LBR som en konsekvens af forliget nedlægges i sin nuværende form ved årsskiftet. Kommunerne kan dog fortsat have lokale råd, såfremt dette ønskes. I Frederikshavn Kommune ønskes også fremover et råd, hvor der kan drøftes idéer og muligheder på kommunens arbejdsmarked.

Der peges på, at Frederikshavn Kommune er på er på vej ind i en ny periode med vækst og fremgang. Arbejdsløsheden er lav, beskæftigelsen er stigende, og indtjeningen hos erhvervslivet er opadgående. Det er derfor vigtigt at fastholde den positive udvikling, og det kræver en ekstra indsats fra alle interessenter på arbejdsmarkedet i Frederikshavn. LBR peger derfor i sin beslutning på, at det er vigtigt, at man på tværs af kommune, erhvervslivet, arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutionerne sikrer, at virksomhederne vækster, ledige kommer i job, og at arbejdsstyrken kompetenceudvikles.

Derfor skal der tages initiativ til at drøfte nedsættelsen af et nyt lokalt råd i Frederikshavn Kommune. Rådet har til opgave at realisere politiske visioner og målsætninger med henblik på at tiltrække arbejdskraft, kompetenceudvikle arbejdsstyrken og understøtte jobskabelsen på det private arbejdsmarked inden for

Frederikshavn Kommunes 4 vækstspor.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mere end halvdelen af råds medlemmer havde forfald' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER