7 millioner kr. investeres i solvarme

7 millioner kr. investeres i solvarme

16. december 2014 - kl. 9:00 - af

IMG_7447_600x250Andelsselskabet Voerså Kraftvarmeværk vil være på forkant med udviklingen, og arbejder nu på at opvarme byen med varme fra solceller i stedet for naturgas. Forberedelserne er gjort, og foreløbig er opkøbt en 10.000 kvadratmeter stor brakmark, der ligger som nabo syd for varmeværket. På brakmarken vil blive opsat det nødvendige antal solceller, og hele investeringen med både brakmark og solceller løber op i syv millioner kroner. Forbrugerne kommer ikke til at mærke noget til forandringen, men på den nylig afholdte generalforsamling, blev der dog lagt en føler ud, så de fremmødte kunne stemme om, det nu var nogen god idé, bestyrelsen her havde fået. Afstemningen faldt ud med stor majoritet for videre bearbejdelse af planerne. For at imødekomme diverse spørgsmål, om det kommende anlæg, havde bestyrelsen inviteret Jørgen Skjold Holst fra Industrivarme i Storvorde, der også fortalte om detaljer vedrørende de nye solceller.

Stille år på værket I sin beretning betegnede formand Johan Berg Jensen det forløbne år som et stille år. Der havde ikke været nævneværdige problemer hos forbrugerne, på værket eller på rørledninger. Bestyrelsen havde ikke regnet med at komme ud af regnskabsåret med overskud, men på grund af faldende gaspriser og den milde vinter, blev det alligevel til et overskud på kr. 396.785 -.   Overskuddet magede det således, at 6. betalingsrate kunne sløjfes, og megawattprisen blev sat ned fra kr. 690 – til kr. 540 -. Varmeværket er overgået til det frie elmarked, så nu kører motoren kun, når der mangler strøm. Det betyder, at det mest er gaskedlen, der laver varme. Sidst på foråret 2014 blev der lavet en aftale med Industrivarme om levering og opsætning af en røgkøler til kedlen. Herved opnås der en besparelse på 15 % på gasforbruget på kedlen. En ny gaskontrakt er underskrevet med en fast pris på kr. 2,29 – pr. kubikmeter. Sidst den blev forhandlet var prisen kr. 2,78 pr. kubikmeter. Lige for tiden arbejdes der på at udlicitere regnskabet til Industrivarme, som i forvejen fører regnskabet for en hel del varmeværker. Herefter er der faktisk kun aflæsningen af varmemålere, som bestyrelsen selv skal klare. Rundt om varmeværkets grund er der opsat et stålstakit, og nogle få utætte kloakrør er blevet udskiftet. Nødvendigt har det også været at udskifte værkets EDB anlæg, da det gamle anlæg var udtjent. I foråret blev varmeværkets bestyrelse kontaktet af Voerså Vandværks bestyrelse med henblik på at varme- og vandforsyningen blev slået sammen til Voerså Forsyning. Hertil takkede bestyrelsen for varmeværket et foreløbigt nej tak.

Valg var genvalg. Johan Berg Jensen og Kasper Nielsen blev genvalgt til bestyrelsen. Ny suppleant blev Bent Hågen Jensen, mens Folmer Hansen blev genvalgt.

Bestyrelsens konstituering Bestyrelsen har afholdt konstituerende møde, og Johan Berg Jensen blev formand, næstformand Kasper Nielsen, kasserer Jørgen Christiansen, sekretær Jeppe Jacobsen og menigt bestyrelsesmedlem Brian Mølgård.

IMG_7451_600x400 IMG_7441_600x400 IMG_7449_600x400

2 kommentarer til “7 millioner kr. investeres i solvarme” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “7 millioner kr. investeres i solvarme”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '7 millioner kr. investeres i solvarme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER