Bedre mobildækning i landdistrikterne

Bedre mobildækning i landdistrikterne

13. december 2014 - kl. 10:04 - af

mobiltelefon_600x250Med vækstplanen for digitalisering vil regeringen forbedre mobildækningen i yderområderne.

Det er et problem, når man ikke kan få dækning på sin mobiltelefon. Ikke bare er det irriterende, men for virksomheder og turistbranchen i yderområderne er det direkte hæmmende for mulighederne for vækst.  Men med den nye Vækstplan for digitalisering i Danmark sætter regeringen nu ekstra ind for at forbedre dækningen.

Vækst og bosætning kræver ordentlig mobildækning. Du kan ikke drive virksomhed uden ordentlige forbindelser, og det gælder alle erhverv fra turisme til fødevareproduktion. Derfor skal vi have lukket de sidste huller, så folk i landdistrikterne kan udnytte de potentialer for vækst, der er i deres områder”, siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Vækstplanen indeholder en række initiativer, der vil hjælpe på dækningen. Blandt andet vil regeringen aftale med teleselskaberne, hvordan dækningen i yderområder kan forbedres – fx ved at selskaberne anvender hinandens net i yderområder, hvor de ikke selv dækker. Det vil give umiddelbare forbedringer for især turister, der ikke nødvendigvis kommer med det abonnement, der giver bedst dækning i sommerhusområdet.

Samtidig vil regeringen lægge vægt på bedre dækning i forbindelse med de kommende frekvensauktioner i 2016 og 2018/2019.

Der er en række tiltag, som vil give bedre dækning for rigtig mange mennesker på kort sigt. Teknologien bliver hele tiden bedre, så vi kan nå bredere ud med det udstyr vi allerede har. Det skal vi udnytte, og med den nye vækstplan er vi godt på vej til at få lukket en stor del af de huller, der stadig er rundt omkring”, siger Carsten Hansen.

Derudover lancerer regeringen hjemmesiden tjekditnet.dk i starten af 2015, som skal give forbrugere, virksomheder og kommuner syn for sagen omkring deres digitale dækning i ens lokalområde. Kortlægningen, der udarbejdes i samarbejde med KL og Danske Regioner, vil samtidig give forbrugerne mulighed at søge på, hvilke udbyder der kan tilbyde en god forbindelse i ens nærområde.

Vækstplanen for digitalisering i Danmark kommer oveni den indsats, regeringen i forvejen har gennemført til gavn for landdistrikterne, som bl.a. tæller: 800 MHz-auktionen (2012), 22 initiativer fra udspillet ”Bedre bredbånd og mobildækning i hele Danmark” (2013) samt lånepuljen på i alt 150 mio. kr. målrettet til forbedring af den digitale infrastruktur i landdistrikterne (2013 og 2014).

Vækstplanen for digitalisering i Danmark er den 8. i rækken.

Se hele vækstplanen hos Erhvervs- og Vækstministeriet

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre mobildækning i landdistrikterne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER