Skoleveje indgår i trafikale ønsker til dispositionspulje

Skoleveje indgår i trafikale ønsker til dispositionspulje

12. december 2014 - kl. 0:07 - af

600x250 Politi0Da Teknisk Udvalg forleden behandlede ønsker til afhjælpning af borgerønsker om trafikale projekter, besluttede man i udvalget, at næsten samtlige ønsker/projekter overgår til Trafiksikkerhedsudvalget til vurdering med vægt på sikring af skoleveje.

Kun et forslag om renovering af belysningsanlæg ved P-plads ved Skagen Rådhus nåede til kategori 1, og her ønsker udvalget at der ses på alternative muligheder. Af bilagsmaterialet fremgår, at når prisen er så forholdsvis høj som anslået 800.000 kr., hænger dette sammen med, at der er en fredning på rådhuset, som også dækker belysningsarmaturerne. Men stedet anses for centralt og et vartegn for Skagen.

Af projekter på Sæby-egnen er bl.a. nævnt belysning på håndværkerstierne, hvor der, da disse i sin tid blev anlagt, ikke blev etableret belysning, og nu indgår de i den kommende anbefalede skolevej. Prisen anslås til ca. 520.000 kr.

En forlængelse af fortov på Hjørringvej ved Torslev skole i Østervrå har fået bemærkning om, at det er en del af den anbefalede skolevej i trafiksikkerhedsplanen. Det nævnes, at det nordlige fortov bør forlænges til krydsningshellen, så skoleelever fra den nordlige del af byen kan krydse Hjørringvej heri. Pris ca. 180.000 kr.

Cykelsti fra Understed til Sæby var først tiltænkt kategori 3, som næppe ville blive lavet, men noteres som en anbefalet skolevej til Sæbygaardskolen og er på prioriteringslisten i trafiksikkerhedsplanen. For at gøre det økonomisk muligt at gennemføre projektet, bør det efter vejmyndighedernes opfattelse deles i flere etaper, og der kræves nærmere projektering. Pris ca. 8,2 mio. kr.

Trafiksikkerhed f.eks. i form af helleanlæg på Gl. Ålborgvej i Sæby er også placeret i kategori 3, da der, som der står i bilagsmaterialet, allerede er foranstaltninger på Gl. Ålborgvej, og gennemsnitshastigheden er under det tilladte. Prisen for projektet ville anslået være ca. ½ mio. kr.

Ønsket om dobbeltrettet cykelsti på Brøndenvej fra Østervrå til Brønden er placeret i kategori 3, da det grundet kommunens økonomi er usandsynligt, at der vil kunne findes penge til dette projekt indenfor overskuelig tid. Der er anført som bemærkning, at børnene fra Brønden hører til Hørby/Dybvad skole, hvortil de er kørselsberettigede. Projektet er anslået til at koste 30 mio. kr.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skoleveje indgår i trafikale ønsker til dispositionspulje' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER