Ikke nedsat hastighed på strækningen hele året

Ikke nedsat hastighed på strækningen hele året

10. december 2014 - kl. 14:12 - af

Frederikshavnsvej_600x250Teknik- og Miljødirektøren indstiller til medlemmerne af Teknisk Udvalg, at den lokale hastighedsbegrænsning på 60 km/timen i på Frederikshavnsvej nord for Sæby i sommerhøjsæsonen ikke bliver permanent hele året. Det samme gør Trafiksikkerhedsudvalget.

Sagen var på dagsordenen, idet Center for Teknik og Miljø har modtaget henvendelser om, at Frederikshavnsvej den pågældende strækning er en utryg barriere set i lyset af, at Sæby udvider sig mod nord (Strandkanten og byggemodning ved Boelsmindevej). Forslagsstillerne ønsker derfor, at hastighedsbegrænsningen om sommeren bliver permanent hele året.

I 2009 blev en hastighedsbegrænsning på 70 km/timen på Frederikshavnsvej mellem rundkørsel og Vikingvej ændret til 60 km, og strækningen blev forlænget til Hedebo Camping. I 2011 blev hastighedsbegrænsningen yderligere forlænget mod nord til Svalereden Camping & Hyggeby (Gadholtvej) i sommerhøjsæsonen fra 1. juni til 1. september. På strækningen kører der ca. 5.600 biler pr. døgn pr. år. Middelhastigheden er 79 km/timen, og 85 % af bilisterne kører med en hastighed på 90 km/t eller lavere.

Trafiksikkerhedsudvalget anbefaler, at hastighedsgrænsen mellem Hedebo Camping og Svalereden Camping & Hytteby ikke gøres permanent på baggrund af, at strækningen ikke har bymæssigt præg til trods for byudviklingen på begge sider af Frederikshavnsvej. Desuden er der gode oversigtsforhold på strækningen, og der er venstre- og højresvingsbaner, som forebygger bagendekollisioner. Endvidere er Frederikshavnsvej dimensioneret til 80 km/timen med meget brede kørebaner, hvor det ikke vil være naturligt med hastighedsbegrænsning på 60 km. Dertil kommer, at årsdøgntrafikken er aftagende uden for sommersæsonen.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ikke nedsat hastighed på strækningen hele året' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER