Skolernes Skakdag: Nærmer sig deltagerrekord

Skolernes Skakdag: Nærmer sig deltagerrekord

9. december 2014 - kl. 9:48 - af

IMG_0194_600x250Lærerne efteruddannes i skoleskak, eleverne lærer at fokusere og hastigt nærmer Skolernes Skakdag sig deltagerrekord. Privatskolen i Sæby har allerede gjort skakbrikkerne klar, og resten af skolerne i Sæby skal skynde sig, hvis de skal nå at være med 6. februar 2015.

120 elever samlet i en lille gymnastiksal med de klasssiske brune træribber langs væggene. Én lærer underviser, vinduerne er duggede og larmen er…

…overhovedet ikke til at høre. Stilheden og de lyttende elever fylder salen med koncentration.

Scenen er fra Skolernes Skakdag i 2014, hvor 25.086 elever spillede skoleskak samtidigt over hele landet, og erfaringerne er den samme overalt. Skoleskak kan få eleverne til at koncentrere sig. Scenen kommer til at gentage sig i år, hvor successen fortsætter – også i Sæby:

– Vi nærmer os deltagerrekord og vores tilmeldingsmaksimum på 200 skoler. Her i Sæby er Privatskolen i Sæby allerede tilmeldt. Men der er stadig plads, hvis flere skoler har lyst, siger Mikkel Nørgaard, programleder for læringsaktiviteter i Dansk Skoleskak.

Begejstret minister
Skolernes Skakdag er i de sidste fire år vokset eksplosivt. I 2011 deltog 1365 elever på 11 skoler i Sønderjylland, mens det i 2014 blev landsdækkende med indvielse af en begejstret undervisningsminister:

”Det er fantastisk at se glæden i øjnene på børnene, det er virkeligt leg og læring, når det er bedst. Resultaterne viser at eleverne bliver bedre til at tænke logisk og bedre til matematik af at spille skak i skolen. Jeg synes der er så meget perspektiv i det” siger Christine Antorini.

Det er Dansk Skoleskak, der arrangerer Skolernes Skakdag, med støtte fra blandt andet Børnenes Hovedstad, Politiken, Skolemælk og Spar Nord Fonden, partnere som også kan se perspektivet i Skolernes Skakdag:

– Vi synes at Skolernes Skakdag er et fantastisk supplement til undervisningen på lige fod med eksempelvis Skolernes Motionsdag. Den nye skolereform betyder flere timer i skolen, og her er det vigtigt, at vi bakker op om de gode aktiviteter til understøttende undervisning. Skoleskak er en sjov måde at lære på, og vi kan kun opfordre til at endnu flere skoler i Sæby melder sig til, siger Jan Gudiksen, direktør i Spar Nord Sæby.

Perfekt til understøttende undervisning
Dansk Skoleskak oplever en øget interesse i efterspørgslen på informationsmateriale og i tilmeldingen af nye medlemsskoler:

– Skoleskak bringer lærere, pædagoger og elever i spil – med hinanden. Vi er et relevant og konkret bud på en social læringsaktivitet, som er skræddersyet til den understøttende undervisning, og det er håbet, at alle folkeskoler i landet vil tage stilling til skoleskak i forbindelse med indførelsen af folkeskolereformen, siger Mads Jacobsen, generalsekretær i Dansk Skoleskak

Skolernes Skakdag er en god måde for især nye skoler, at få introduceret skoleskak for både elever, lærere og pædagoger på hele skolen. Dansk Skoleskak afholder inden Skolernes Skakdag en række aktivitetslederkurser fordelt over hele landet, hvor lærerne uddannes til at afholde eventen.

Yderligere oplysninger fås hos programleder i Dansk Skoleskak, Mikkel Nørgaard,, +45 2984 9874.

IMG_0137_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolernes Skakdag: Nærmer sig deltagerrekord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger