Ordet er frit: Skolernes tildelingsmodel

Ordet er frit: Skolernes tildelingsmodel

7. december 2014 - kl. 8:50 - af

ordet_er_frit_600x250_3Redaktionen har modtaget nedenstående fra Ida Skov, Enhedslisten:

Der er nu vedtaget en ny tildelingsmodel for skolerne i Frederikshavn kommune. Budgetejerpartierne aftalte en 100% elevafhængig tildelingsmodel.

Det er et brud på den hidtidige politik i kommunen, hvor der indtil nu altid har været flertal for at prioritere at drive skoler også i yderdistrikterne. Det er sket ved at tildele de fleste ressourcer efter antal klasser.

Enhedslisten ønskede en model, der er sammansat af et grundbeløb til alle de matrikler, hvor byrådet har besluttet, der skal drives skoler på samt en ressourcetildeling pr elev. Vi mener grundtildelingen ville sikre de mindre skolers eksistens, mens elevtildelingen ville tilgodese de skoler med størst klassekvotient.

Fremover skal der udelukkende tildeles ressourcer efter antal elever. Det vil fremover gøre det enkelt for politikerne at skrue på spareknappen. De skal blot skrue på et procenttal. Det vil derefter være overladt til de fire skoleledelser, at tage de ubehagelige beslutninger, om hvordan besparelserne skal hentes inden for skolens afdelinger, og dermed kvaliteten på de forskellige matrikler.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Skolernes tildelingsmodel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER