Erhvervsvenlighed – hvad er det?…

Erhvervsvenlighed – hvad er det?…

5. december 2014 - kl. 9:05 - af

debat_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Anders Brandt Sørensen, Formand for Plan og Miljøudvalget i Frederikshavn kommune.

I forbindelse med afslaget på bygning af badehotellet på Grenen har der været en række synspunkter fremme om begrebet ‘erhvervsvenlighed’. Jeg vil kort nedenfor skitsere, hvad Socialdemokraterne mener, er erhvervsvenlighed.

Kom der eksempelvis en stor virksomhed i morgen og spurgte, om de måtte placere deres produktionshaller midt i Bangsbo Botaniske Have, ville jeg sige nej. Men jeg ville følge mit nej op med, at jeg meget gerne ville være behjælpelig med at finde et mere egnet sted for placeringen.

Kom der en stor detailkæde og spurgte, om de måtte placere deres storcenter på Pikkerbakken ville jeg sige nej, men jeg ville bede forvaltningen om at undersøge, hvor en alternativ placering kunne findes.

Hvis en større virksomhed ønskede at bygge et nyt domicil i Nellemans Have og i det grønne område tæt ved den bynære strand ville jeg sige nej, men i stedet tilbyde en anden god beliggenhed i smukke Sæby.

Og hvis en investorgruppe bag et luksushotel ønsker at bygge et hotel på Grenen vil jeg svare, at Grenen ikke er det rette sted, men at jeg vil sætte himmel og jord i bevægelse for at finde et andet egnet sted.

Erhvervsvenlighed er godt. Men hvis erhvervsvenligheden er lig med, at borgerne i Frederikshavn Kommune skal undvære de områder, der igennem årene er blevet allemandseje, så er Socialdemokraterne ikke med.

Jeg mener ikke, at det er visionært at forære vores skønneste rekreative områder væk. Jeg mener, det er visionært at bakke op om investorer, som kan se, at udviklingen af deres forretning bliver mest rentabel, hvis det sker i et samarbejde med kommunens indbyggere.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervsvenlighed - hvad er det?...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER