Selvstændige i Sæby betaler for meget i skat

Selvstændige i Sæby betaler for meget i skat

4. december 2014 - kl. 13:29 - af

Rune_Dam_Dyhr_080514_IMG_3473Næsten halvdelen af alle danske selvstændige undlader at indbetale på en pensionsordning, og mange vælger i stedet at spare op i virksomheden til trods for ugunstige skattevilkår. Den model kan i sidste ende koste op til 15 procentpoint ekstra i skat, lyder det fra Spar Nord Sæby.

Danske selvstændige risikerer at gå glip af store beløb i udbetalinger til pensionisttilværelsen, fordi de vælger opsparing i virksomheden frem for indbetaling på en pensionsordning. Det viser nye beregninger fra Spar Nord, og forklaringen skal først og fremmest findes i ugunstige skattevilkår, når opsparing i virksomheden erstatter en egentlig pensionsordning. Og det gælder uanset, om virksomheden drives i selskabsform eller personligt regi.

– Når du driver virksomhed i selskabsform og igennem et arbejdsliv som selvstændig alene sparer op i virksomheden, så skal du også trække større udbetalinger herfra i form af udbytte, når du går på pension, siger Erhvervskundechef Rune Dam Dyhr og tilføjer:

– Dermed risikerer du at betale en unødig høj andel i skat, og det er vigtigt at være opmærksom på.

56,2 procent i skat
Rune henviser til, at opsparing i virksomheden i første omgang medfører en selskabsskat på 24,5 procent, men skatteprocenten kan komme helt op på 56,2 procent, hvis du som pensionist trækker mere end knap 50.000 kroner ud om året eller knap 100.000 kroner for ægtefæller.

For en selvstændig, der igennem arbejdslivet sparer op på ratepension og livrente, kan udbetalingerne rummes i bundskatten, når disse ikke overstiger 449.100 kr. om året. Det giver en væsentlig lavere skattebetaling og dermed flere penge til forbrug i pensionisttilværelsen.

Til trods for fordelene ved at indbetale på en pensionsopsparing viser de seneste tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension, at kun 55 procent af alle danske selvstændige indbetaler til en pensionsordning. Til sammenligning er andelen af indbetalinger i de fleste andre faggrupper over 90 procent.

Tænk pension som løn
Det er erfaringen i Spar Nord, at mange selvstændige er opmærksomme på at disponere udbetaling af løn og eventuel udbyttebetaling optimalt i henhold til gældende skattesatser, og Rune efterlyser samme opmærksom på pensionen.

– Den handler ikke om at vælge enten opsparing i virksomheden eller indbetaling til en pensionsordning, men derimod en gennemtænkt kombination af de to opsparingsformer, så du får den rette balance og mest muligt at leve for, når pensionistlivet kalder, pointerer Rune og tilføjer afsluttende:

– Nu nærmer vi os jo efterhånden årets afslutning og dermed et overblik over resultatet i virksomhederne. Og som selvstændig er det en oplagt anledning til at træffe beslutning om en pensionsordning.

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Selvstændige i Sæby betaler for meget i skat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER