En tilflytters tanker om skolestrukturændringen i Sæby

En tilflytters tanker om skolestrukturændringen i Sæby

1. december 2014 - kl. 9:48 - af

laeserbrev_hav_600x250I april i indeværende år flyttede vi familien fra Aalborg til Sæby. Med to skolesøgende børn havde vi længe overvejet, hvor vi skulle bo, da vi gerne ville have vores børn til at vokse op i et mindre samfund med mere ro, nærhed, overskuelighed og mindre trafik, end hvor vi kom fra. Valget faldt først og fremmest på Sæby grundet vores tilknytning qua min mands opvækst i byen. Men ligeledes fordi byen kunne byde på alt det, vi havde brug for. Lille, hyggelig by – men ikke mindre end man kan være sig selv og få det man har brug for;  ikke mindst til sine børn.

Vigtigst af alt for os var at finde et hus tæt på skolen, så vores børn tidligt kunne vokse og føle sig selvstændige og kompetente i eget liv ved selv at kunne gå og cykle i skole og tage med kammerater hjem. Vi købte derfor et hus i sydbyen tæt på skolen…

Således var det for os som at få et slag i maven og alle drømme knust, da vi blev bekendte med kommunens planer om ændringen af skolestrukturen. Vi tabte om end pusten endnu mere, da vi forsøgte at sætte os ind i årsagerne til ændringen og de egentlige besparelser kontra omkostninger.

Det er mig virkelig ubegribeligt, at man for så sølle økonomiske besparelser kan finde på at lave så drastiske indgreb i andre menneskers liv. Tillige er der ikke er til at finde pædagogiske og/eller faglige argumenter for strukturændringerne. Det er hovedrystende ringe af en kommune, der slår sig op på en ny moderne børne-ungepolitik. En kommune der ikke mindst har brugt tid og penge på at udarbejde en Masterplan, hvor Sæby skal highlightes som en suveræn pendlerby for børnefamilier.

Seriøst!? Hvad tænker I på, kære politikere? Hvorfor vælge at køre fra Sæby til Aalborg på arbejde hver dag, når mine børn alligevel ikke kan komme sikkert rundt. –  Hvis jeg vidste hvad jeg ved nu, tror jeg faktisk ikke, vi havde valgt at flytte til Sæby. Og jeg kan da slet ikke anbefale eller forestille mig, at andre børnefamilier ville vælge byen nu. Hvorfor skulle man? Nu mister Sæby jo netop det grundlag, den tryghed og nærhed, man som familie søger til sine børn.

Kan det virkelig betyde så meget i så lille en by, om børnene skal gå i skole lige om hjørnet eller 2,5 km den anden vej? Det betyder alt! … Specielt når vejen dertil er trafikfyldt og på ingen måde sikker for børn, som endnu ikke er trafiksikre. Forskning viser, at børn først er fuldt trafiksikre omkring 12 års alderen.

… Til byrådsmøde forleden kunne Birgit Hansen ikke stille garantier vedrørende sikre skoleveje … Det er vores børns sikkerhed, vi taler om! Det er deres opvækst, skolegang, læring, dannelse, sundhed. Det vil altså sige, at I med denne strukturændring gambler med ALT, hvad der er vigtigt for forældre og børn. OG når man så som forældre får en oplevelse af, at ingen af beslutningstagerne har sat sig ordentligt ind i hvorfor og hvordan ændringerne skal laves, så bliver man bare så trist … Er det virkelig de folk der er valgt til at sidde og tage beslutningerne for os i denne kommune?!

Kære politikere, vær nu sød at læse forslaget til strukturændringerne fra forældregruppen i Sæby. Vær nu sød at tænke jer ordentligt om og få styr på de læringsmæssige, pædagogiske, sundhedsmæssige, økonomiske og miljømæssige konsekvenser af dette projekt både nu, men også på sigt. Det er én beslutning ud af mange for jer – men det er vores liv og vores børns fremtid.

Tinna Hejgaard-Larsen
Rebslagervej 5
9300 Sæby

 

En kommentar til “En tilflytters tanker om skolestrukturændringen i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “En tilflytters tanker om skolestrukturændringen i Sæby”

  • Hej Tina
    Fantastisk skrevet og jeg kunne simpelthen ikke være mere enig!!
    Som jeg ser det, bliver den skolestruktur – på sigt – en kommunal udgift, pga. manglende tilflytning og dermed skatteindtægter.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En tilflytters tanker om skolestrukturændringen i Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER