Svineproducenter opfordret til at holde fokus

Svineproducenter opfordret til at holde fokus

28. november 2014 - kl. 0:01 - af

svineproducenterPå trods af den nuværende krise blandt danske svineproducenter, så var der torsdag aften plads til at drøfte visioner for fremtiden. Knap 100 nordjyske svineproducenter blev opfordret til at holde fokus på de ting, som de selv er herre over.

Stemningen blandt de fremmødte svineproducenter var påvirket af den situation, som de oplever i øjeblikket med Ruslands boykot og lave priser på svinekød. Men torsdag aften havde de knap 100 nordjyske svineproducenter mulighed for at høre, hvad der var af perspektiver efter den aktuelle krise.

Blandt andre af formand for LandboNord og medlem af Videncenter for Svineproduktions (VSP) bestyrelse, Niels Vestergaard Salling.

– Vi er nødt til at bevare optimismen, for ellers mister bankerne troen på os. Derfor er den enkelte svineproducent nødt til både at erkende krisen, men også at mærke efter, om han skal blive ved med at være svineproducent eller at trække stikket, inden det går ud over familien. Men vil han fortsætte, så er det bare med at give den gas, siger Niels Vestergaard Salling.

Udover indlæg fra Niels Vestergaard Salling, var der også indlæg fra direktør for Danske Svineproducenter, Hans Aarestrup og den nye direktør for VSP, Claus Fertin. Alle deler troen på, at der er en fremtid for erhvervet.

– Økonomisk ser det sort ud her på den korte bane, men der er lys for enden af tunnelen. Danske svineproducenter er konkurrencedygtige, og derfor er der også en god fremtid for mange på den anden side af den aktuelle krise, siger Claus Fertin.

Hvor længe den aktuelle krise varer, kunne de fremmødte selvsagt ikke få svar på, men helt konkret blev deltagerne opfordret til at have fokus på de ting, som de selv kan være herre over i øjeblikket. Blandt andet ved at investere i mere rådgivning. Her tog Niels Vestergaard Salling udgangspunkt i sit eget eksempel.

– De seneste tre år, har jeg fået lavet et såkaldt DB-Tjek – en analyse over hvor min besætning er god og dårlig. Det resulterede hvert år i tre indsatsområder, og det har resulteret i en forbedring, som har givet 500.000 kroner på bundlinjen for en investering i rådgivning på 60.000. Derudover har vi også forbedret os på mange andre parametre, så der har været mange penge at hente, siger Niels Vestergaard Salling.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Svineproducenter opfordret til at holde fokus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger