Renten på F1-lån fordobles for boligejerne i Sæby

Renten på F1-lån fordobles for boligejerne i Sæby

28. november 2014 - kl. 9:13 - af

SN_Camilla_Nørgaard_080514_IMG_4134Boligejerne i Sæby skal fra 1. januar betale det dobbelte i rente på deres F1-lån. Det er resultatet af Totalkredits netop afsluttede refinansiering af danske lån for i alt 40,3 milliarder kroner. Ifølge Spar Nord Sæby er det tegn på, at F1-lånets storhedstid er forbi.

Totalkredit har sammen med Nykredit netop afsluttet refinansieringen af danske lån for 40,3 milliarder kroner. Dermed er det nu afgjort, hvad boligejerne i Sæby fremadrettet skal betale på de populære rentetilpasningslån.

Fra 1. januar 2015 er den såkaldte kontantlånsrente (rente inklusiv kursskæring) som følger:

– Totalkredit F1-lån: 0,51 procent.

– Totalkredit F3-lån: 0,40 procent.

– Totalkredit F5-lån: 0,59 procent.

Slut med F1-prisbasker
Fordoblingen af kontantlånsrenten på F1-lån hænger ikke mindst sammen med, at Totalkredit i lighed med de øvrige danske realkreditinstitutter har forhøjet den såkaldte kursskæring, der er en omkostning ved refinansieringen. Dermed stiger den kontantlånsrente, som boligejere med F1-lån skal betale.

– Vi kan lige så godt vænne os til, at F1-lånets storhedstid som alle tiders prisbasker er forbi, siger Privatkunderådgiver i Spar Nord Sæby Camilla Nørgaard.

– Fordoblingen af renten på F1-lån betyder også, at den i dag er højere end renten på F3-lån, og dermed får du som boligejer ikke længere nogen præmie for hvert år at leve med renteusikkerheden. Så der er med andre ord ikke meget, der taler for F1-lånet længere, forsætter hun.

Camilla understreger dog samtidig, at det for boligejeren er til at overskue den økonomiske effekt af rentefordoblingen. Stigningen på den månedlige ydelse på et afdragsfrit F1-lån på en million kroner begrænser sig nemlig til 262 kroner efter skat til januar.

F3-rente i ny bundrekord
Modsat boligejere med F1-lån kan de boligejere, der har fået refinansieret deres F3-lån, se frem til en betydeligt lavere rente fra 1. januar. Her falder kontantlånsrenten nemlig til næsten en fjerdedel fra 1,52 procent til 0,40 procent.

Samme udvikling gør sig gældende for de boligejere, der har fået refinansieret deres F5-lån. Her falder kontantlånsrenten til næsten en sjettedel fra 3,33 procent til 0,59 procent.

Dermed falder den månedlige ydelse på et afdragsfrit F3- og F5-lån på en million kroner til henholdsvis 551 kroner og 1.506 kroner efter skat.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Privatkunderådgiver Camilla Nørgaard
Spar Nord Sæby
Telefon: 96 89 04 22
E-mail: cam@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med flere end 360.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 71 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2013 et overskud før skat på 670 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Renten på F1-lån fordobles for boligejerne i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER