Nordjyske Bank:<br> Bare fyld op

Nordjyske Bank:
Bare fyld op

26. november 2014 - kl. 0:34 - af

Stig-Elversoe_600x250Driver du egen virksomhed, kan du få fradrag på op til 30 procent af overskuddet, hvis du indbetaler pengene på en pensionsordning. I år på en ratepension og fra næste år på en livrente.

– Til og med 2014 kan selvstændigt erhvervsdrivende få fradrag for og indbetale op til 30 procent af overskuddet fra deres virksomhed på en ratepension. Men fra 2015 er også de omfattede af det loft på 51.700 kr. (2015), der gælder generelt for ratepensionsfradrag.
Der er imidlertid ingen grund til at stoppe dér. For ændringerne i reglerne betyder ikke, at der er sat stop for, at selvstændigt erhvervsdrivende kan få fradrag for at indbetale 30 procent af deres overskud på en pensionsordning. Fremover skal vi blot placere indbetalingen på en livsvarig livrente, fortæller Stig Elversøe, erhvervskundechef i Nordjyske Bank.

30 procent-fradraget gælder fortsat for livsvarige livrenter
En livrente er i bund og grund et udmærket produkt. Selvfølgelig er der forskel på en ratepension og en livrente, men ligesom der er fordele ved en ratepension i forhold til en livrente, gælder det omvendte også.
I modsætning til en ratepension, der udbetales i rater over en periode på mellem ti og femogtyve år, får du med en livrente et fast beløb, så længe du lever. Dermed kan det synes at være det ideelle produkt i en tid, hvor vi lever længere og længere.
Som udgangspunkt er der imidlertid den hage ved produktet, at udbetalingerne stopper ved din død. Også selv om du endnu ikke har fået det beløb ud, du i sin tid har betalt ind. Derfor er en livrente blevet kaldt et væddemål mellem dig og pensionsselskabet, hvor du vinder, hvis du lever længe, og hvor du “taber”, hvis du dør tidligt.

Verdens bedste væddemål – nu med garantier
I det hele taget er en livrente blevet kaldt verdens bedste væddemål, for vinder du, får du al mulig glæde af gevinsten, men taber du, ja, så kan du i princippet være fløjtende ligeglad, for du skal alligevel ikke bruge pengene dér, hvor du skal hen – så vidt vides.
Men – der er jo det med, at når man har knoklet for at skaffe en sum penge – så synes man, at hvis man ikke selv kan få glæde af den, så må det være rimeligt, at den i videst muligt omfang går til ens efterladte.
Og den mulighed er også til rådighed i den livrentepension vi tilbyder i samarbejde med Letpension. Man kan nemlig tegne forskellige sikringer der betyder, at ens ægtefælle eller arvinger får gavn af livrenten. Det kan være en ægtefælledækning, der gør, at udbetalingerne fortsætter til din ægtefælle eller samlever, hvis du dør først. Eller en garanti, der sikrer, at dine efterladte får dine udbetalinger i en årrække.
Det er ikke gratis at sikre sig og det slår igennem ved, at det beløb, du selv får udbetalt, mens du lever, bliver mindre end hvis du opretter livrenten uden sikringerne.

Under alle omstændigheder er det en god ide at tale med din rådgiver i banken om mulighederne for at sikre dig fradrag i indkomsten nu og en passende opsparing til pensionsårene lyder rådet fra Stig Elversøe.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Bank:
Bare fyld op '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER