”Den Bette Trekant” afslutter Pilotprojektet

”Den Bette Trekant” afslutter Pilotprojektet

26. november 2014 - kl. 13:01 - af

IMG_7327_600x250Til daglig bliver landsbyerne Voerså, Lyngså og Præstbro betegnet, som tilhørende den gamle Albæk Kommune. Men tirsdag 25. november fik de tre landsbyer under et møde i klubhuset i Præstbro et nyt navn – nemlig ”Den Bette Trekant”. Navnet sivede i den grad ind, så tanken blev ført hen på området ved Lillebælt, der bliver betegnet som ”Trekantsområdet”.

Forhistorien er den, at der i forvejen er afholdt to møder på henholdsvis Stensnæsskolen i Voerså og på Værestedet i Lyngså i forbindelse Frederikshavns Kommunes Distriktsudvalgs ambitiøse Pilotprojekt. På møderne har det været tre kvindelige medarbejdere ved Frederikshavn Kommune, projektleder Amanda Rasmussen, Rikke Bruus og Christina Palmstrøm, der har ledet borgerne gennem forhandlingerne. På de tre møder har der i alt været omkring 160 fremmødte.

Drøm og handling

De projekter, der blev fundet frem til i Voerså og Lyngså, på de to første møder, blev i Præstbro samlet til én enhed. Deltagerne fik udleveret grønne klistermærker og blev nu bedt om at sætte mærker ved de projekter, som borgerne i området i fremtiden skal arbejde videre med, som et fælles projekt. På store plakater på væggene blev klistermærkerne plantet – nogle flere steder end andre, men projektleder Amanda Rasmussen forsikrede deltagerne om, at ingen af projekterne blev glemt, men gemt så de kunne tages frem senere.

Landsbyplanen

De tre kvindelige kommunale medarbejdere tog alle plakaterne med projekterne med til videre forarbejdelse og finpudsning i kommunen.

Mødet i Præstbro var det sidste, og det skulle gerne udmønte i en landsbyplan, som bliver færdig til offentliggørelse i december eller måske først i januar 2015.

Meningen er nu den, at borgerne skal i gang med de projekter for området, som der er fundet frem til. Samarbejde byerne og området imellem er nøglen til at komme videre med projekterne, der for nogles vedkommende vil koste en del kroner, og der skal derfor søges om penge til finansieringen i både kommunen og diverse fonde.

Information

Yderligere information om projektet kan man søge på www.frederikshavn.dk. Herunder findes Borger, By. Miljø og trafik, Udvikling af by og lokalsamfund, Landsbyer og Landsbyplaner.

IMG_7338

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_7341 IMG_7333 IMG_7336 IMG_7337 IMG_7339

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Den Bette Trekant” afslutter Pilotprojektet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER