Betrækløse dyner et plus for arbejdsmiljøet og hygiejnen

Betrækløse dyner et plus for arbejdsmiljøet og hygiejnen

26. november 2014 - kl. 0:08 - af

Gamle dynerNår patienterne fra nytår bliver indlagt på Sygehus Vendsyssel i Hjørring bliver de mødt af dyner uden betræk. Det skyldes ikke, at tiderne nu er blevet så trange, at vi må spare betrækkene væk. For de gamle dyner bliver erstattet af nye bedre betrækløse dyner, der giver et løft til både arbejdsmiljøet og hygiejnen.

1. januar 2015 sender Sygehus Vendsyssel i Hjørring de gamle dyner med betræk på pension. Fremover skal de indlagte patienter komme til kræfter i senge med betrækløse dyner. Dynerne er afprøvet med gode erfaringer på Skagen Gigt- og Rygcenter.

– Vi ved godt, at det kræver tilvænning, for det er så indgroet i os, at dyner selvfølgelig skal have betræk på. Men vi håber, at patienter vil tage godt imod de nye betrækløse dyner, for de har en række hygiejne- og arbejdsmiljømæssige fordele, siger servicechef Bruno Nielsen.

De betrækløse dyner er ikke en spareøvelse, for udgifterne er de samme som tidligere.

– Dynerne uden betræk giver en bedre hygiejne. Med de betrækløse dyner bliver hele dynen skiftet ud med en ny, når der kommer en ny patient eller hvis dynen skulle blive snavset eller våd, i stedet for det kun er dynebetrækket som lægges til vask, hvilket ofte skete med de tidligere dyner med betræk. Samtidig hvirvles mindre støv rundt i lokalet ved sengeredning, forklarer Bruno Nielsen.

Færre ømme skuldre
De nye dyner er samtidig en klar forbedring af arbejdsmiljøet for de medarbejdere, der sørger for rene senge til patienterne.

Gurli Larsen og Grethe Møller arbejder i sygehusets sengeredningscentral og redder 110-130 senge om dagen – og det kan mærkes i skuldrene.

– Det er en utrolig lettelse i hverdagen. Vi slipper for en række af de ryk og store bevægelser, vi er nødt til at bruge, når vi i dag hiver dynebetrækket på, siger Grethe Møller, der har arbejdet med sengeredning i 26 år.

3 kommentarer til “Betrækløse dyner et plus for arbejdsmiljøet og hygiejnen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Betrækløse dyner et plus for arbejdsmiljøet og hygiejnen”

 • Helle Christensen

  Vi har brugt betrækløse dyner på Dr. lund sygehus gennem de sidste 1 1/2 år. I starten syntes både patienter og os plejepersonale, at det var underligt, men idag er vi glade for det, da det sparer vore skuldre, når vi skal skifte på sengene. De “nye” dyner er dog lidt tynde i det, men så må der jo bare et tæppe over, hvis der er en kuldskær patient. Økonomisk tror jeg dog ikke det kan svare sig..

 • Hej Helle.
  Min Mor har været indlagt på henholdsvis Holbæk og Næstved sygehus.
  Der var de betrækløse dyner, som hun var meget glad for.
  Nu er hun kommet hjem, men er desværre seng liggende.
  Hendes store ønske er netop en betrækløs dyne,
  men ved du hvor jeg kan købe den.?.
  Venlig Hilsen Lene.

 • Gudrun Brynjulfsdottir

  Er der nogen som kan fortælle mig vem laver de dyner uden betræk
  Venlig hilsen
  Gudrun

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Betrækløse dyner et plus for arbejdsmiljøet og hygiejnen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER