Sæby Apotek informerer: Få tjek på inhalationen

Sæby Apotek informerer: Få tjek på inhalationen

23. november 2014 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250I den forløbne uge var der international lungedag, også i Sæby markerede vi denne dag. I Sundhedshuset i Sæby var Sundhedscenteret og Sæby Apotek gået sammen om at tilbyde borgerne at få tjekket deres lunger, få tjek på brugen af inhalationsmedicin og rygestop. Det var en rigtig fin dag, med mange besøgende, som i sagens natur måtte væbne sig med lidt tålmodighed. Vi havde et besøg på ca. 40 personer, og alle der ønskede det, fik målt deres lungefunktion. En del af de der kom, var i forvejen i behandling for en lungelidelse, og de fik lejlighed til at få sikret, at de bruger deres inhalationsmedicin rigtig.

Al erfaring viser, at det ikke er så let endda, også selv om man er ”gammel i gårde”. Det var også tilfældet på lungedagen. En god del af de borgere, som fik et tjek på inhalationen, kunne forbedre deres teknik, og dermed deres behandling.

Denne klumme skriver jeg så for at opfordre mennesker med lungesygdomme, som behandles med inhalationsmedicin, til at få et gratis tjek på, om deres teknik er i orden. Det er spild af ressourcer og liv ikke at bruge medicinen optimalt.

Lungemedicin er dyrt, både for den enkelte men også for samfundet. Hvis man ikke bruger medicinen optimalt, kan konsekvensen være nedsat mulighed for at bevæge sig rundt og gøre det man har lyst til, tab af livskvalitet, behov for hjælp til dagligdags ting som f.eks. rengøring og i yderste konsekvens dyre indlæggelser på hospitalerne.

Det er let at få lavet et tjek, man henvender sig blot på apoteket, hvor vi normalt kan foretage tjekket uden forudgående aftale. Har man ikke mulighed for at komme på apoteket, kan vi også efter nærmere aftale komme ud i hjemmet og lave tjekket.

Et par ting kan man allerede gøre nu, uden at skulle på apoteket: sørg for frie luftveje, lav et langt jævnt sug og hold vejret 5-10 sekunder inden man puster langsomt ud gennem næsen. Og husk pust aldrig ned i inhalatoren, fugt er inhalatorens værste fjende.

Rigtig god weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Få tjek på inhalationen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER