Bedre tog til nordjyderne<br>…

Bedre tog til nordjyderne

22. november 2014 - kl. 9:27 - af

Tog DSB_600x250Folketinget har nu endelig tiltrådt, at Region Nordjyllands overtager statens trafikkøberansvar for den lokale togtrafik mellem Skørping og Frederikshavn. Det betyder en stor udvidelse af togtrafikken.

Folketinget har nu endelig tiltrådt, at Region Nordjylland overtager statens trafikkøberansvar for den lokale togtrafik mellem Skørping og Frederikshavn. Det betyder en stor udvidelse af togtrafikken.

– Det er en historisk dag for den regionale togbetjening i Nordjylland. Vi har sammen med Transportministeriet arbejdet med denne sag i et par år, og det er meget tilfredsstillende, at der nu foreligger en aftale, der gør det muligt at give et historisk løft til de nordjyske togpassagerer, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Region Nordjylland overtager fra december 2016 ansvaret for den regionale togbetjening, som vil blive varetaget af Nordjyske Jernbaner, der i dag betjener Skagensbanen og Hirtshalsbanen.

Og togkørslen udvides markant. Med aftalen overtager Region Nordjylland i alt 1,2 mio. togkilometer årligt fra DSB, og det erstattes af ca. 2,2 mio. togkilometer. Der indføres timedrift mellem Skørping og Hirtshals og mellem Skørping og Skagen. Det betyder, at Nordjylland får nærbanetog mellem Skørping og Hjørring med fast halvtimedrift.

Med det kommende regionale togsystem får Region Nordjylland, Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Nordjyske Jernbaner mulighed for sammen at etablere bedre sammenhæng mellem busser og tog. Det vil sammen med de mange nye togafgange, kortere rejsetider og færre togskift give et meget attraktivt kollektivt transportsystem, der kan være et reelt alternativ til bilen.

– Vi har gennem hele planlægningsforløbet haft et fortrinligt samarbejde med Transportministeriet, NT og Nordjyske Jernbaner og ser nu frem til, at vi også i et tættere samarbejde med DSB kan få optimeret togplanerne, siger Ulla Astman.

Nordjyske Jernbaner iværksætter nu køb af 12 tog, og Ulla Astman vil invitere Transportminister Magnus Heunicke til Nordjylland for at underskrive aftalen.

– Og jeg ser frem til at vi fra 2017 får et historisk løft for den regionale togtrafik til gavn for alle nordjyder.

En kommentar til “Bedre tog til nordjyderne
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Bedre tog til nordjyderne
…”

  • Nu kender jeg i hvert fald nogle mennesker som bliver rigtige glade, især hvis de får lov til at beholde deres station i Kvissel.

    Derudover så bliver det også lettere for de ældre nordligst i vores kommune at komme på sygehuset i Hjørring og besøge deres pårørende.

    En god aftale for Nordjylland især Vendsyssel, nu mangler vi bare at bustrafikken får et tilsvarende løft så alle os nordenfjords er dækket ordentligt ind med offentlig transport på en eller anden måde.
    Måske skal fremtidens busser slet ikke være så store som de almindelige rutebiler, måske kan det gøres smartere med mindre busser eller bare store taxaer som vi kender det fra børn som skal afsted til specialundervisning.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre tog til nordjyderne
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER