To Sæbynitter i Repræsentantskabet

To Sæbynitter i Repræsentantskabet

20. november 2014 - kl. 13:27 - af

moede for ikke bolighavende_600x250Frederikshavn Boligforening har tirsdag den 4. november og onsdag den 5. november holdt det årlige møde i henholdsvis Sæby og Frederikshavn for medlemmer af boligforeningen, der ikke bor hos dem.

Et af formålene med møderne var, at vælge 4 repræsentanter til boligforeningens repræsentantskab.

I Sæby valgtes: Rise Rønn og Jens Ole Sørensen.

I Frederikshavn valgtes: Curt Hansen og Hans Boesen.

På hvert møde var der ca. 60 deltagere, og Frederikshan Boligforening er glad for, at de på denne måde fik talt med 120 medlemmer, der (endnu) ikke bor hos dem, og hørte om deres ønske og forslag med mere.

Velkomst og orientering om boligforeningens stade og aktiviteter
Boligforeningens formand Bjarne Walentin bød velkommen, og fortalte om boligforeningens formål, organisationen og det beboerdemokrati, der jo er et særkende for almene boligorganisationer. Boligforeningen er en “Non profit” forening, der administrerer ca. 3.500 boliger i hele Frederikshavn Kommune. 

Energipolitik, priser og 85 % energibesparelse med mere
Bjarne fortalte om boligforeningens meget ambitiøse Energi politik, der er en meget væsentlig del af fremtidssikringen af boligforeningens boliger med moderne boliger med godt indeklima og lave energiudgifter.

Det har medført, at afdeling 2, Højbo, vandt Energiforum Danmarks pris: ”Prisværdig Energiadfærd” og de foreløbige tal viser, at besparelsen er på 85 %. Boligerne bruger altså kun 15 % af den energi, de brugte før renovering. Der er i dette tal taget højde for, at antallet af boliger er reduceret med 6 til 24 boliger.

”Boligenergiskolen” er et forsøg på at motivere beboerne til at spare på energien og til at fortsætte med at spare, når projektet er afsluttet. De tror, at dette forsøg på at motivere til at ændre adfærd, har en stor del af æren for den meget store besparelse i Højbo.

Boligenergiskolen er også en hjemmeside: www.godboligenergi.dk og en meget brugervenlig og motiverende forbrugsmåler, der viser forbruget i form af ”glade eller sure smiley´s”

Boligforeningen har nu 6 afdelinger, der overholder 2020 reglerne for byggeri. Det er Sæby Strand, Børnehuset Hånbæk, SenhjeneskadeCenterNord, Bofællesskaberne på Kirkevej i Skagen, Mariested og som nævnt Højbo.

De har facadeisoleret Bakkebo, sat solceller op på Askevej i Gærum, skiftet belysning til LED i de fleste afdelinger og i administrationen, som også har fået solceller.

De kommende renoveringer er, Ringparken i Sæby, som er godt i gang, og i Frederikshavn; Vinkelgården, Bakkegården, Lindebo, Cloosparken og Stjernen.

Vil bo på havnen i Sæby og Palm City i Frederikshavn
Bjarne fortalte om ideerne til nybyggeri i Frederikshavn og Sæby, og at der grundet kommunens økonomi, nok var lidt lange udsigter til nye almene boliger.

Der var en del debat om nye boliger.

I Sæby bekræftede deltagerne, at der er et reelt boligbehov i Sæby, og der var mange forslag til, hvor de næste nye boliger skulle bygges.

Et meget stort flertal af deltagerne ser gerne at boligforeningen bygger på Sæby Havn og er ikke enig i den kritik en lille gruppe borgere i Sæby havde fremført.
De fleste forslag var boligbyggeri tæt på bycentrum eller ved vandet og en opfordring til boligforeningen at hjælpe til med at bebygge grimme pletter i byen som f.eks. den gamle skole grund.

I Frederikshavn var der også stemning for boliger på Sæby Havn og en undren over modstanden fra enkelte borgere i Sæby. Byggeri midtbyen (herunder Niels Mørchs Gade) og Palm City er attraktivt, og også Saltebakken, hvis man kan undgå lugt gener fra rensningsanlægget.

Boligforeningen har noteret de mange forslag både fra mødet i Frederikshavn og Sæby.

Det var et godt møde med aktive deltagere og boligforeningens medlemmer glæder sig allerede til næste års møder for ”Ikke-bolighavende medlemmer.”

Bolighavende2 moede for ikke bolighavende1 moede for ikke bolighavende_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To Sæbynitter i Repræsentantskabet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER