Julemanden går i land på havnen i Sæby

Julemanden går i land på havnen i Sæby

19. november 2014 - kl. 14:23 - af

Julebaad_600x250Søndag den 30. november er første søndag i advent og derfor traditionen tro, dagen hvor det store juletræ på Sæby Torv tændes.

Butikkerne holder derfor denne dag åbent fra kl. 12-17, og der er mulighed for at gøre julegave indkøb allerede der.

Lidt anderledes end det plejer er det dog. Julemanden sejles denne dag til Sæby og ankommer på havnen kl. 15. Det er normal først midt i december det sker, men i Handelsstandsforeningen synes man, det giver god mening at julemanden bliver sejlet til Sæby og efterfølgende tænder det store træ på Torvet.

Så når han ankommer kl. 15 på Havnen, vil der som traditionen byder være sangleg og slikposer til børnene, inden julemanden afhentes i hestevogn og med musik transporteres frem til Torvet, hvor han med musik fra Musikkorpset og hjælp fra beredskabet i Frederikshavn tænder det store juletræ og resten af julebelysningen i byen.

Allerede nu er forberedelserne i gang, og som de fleste måske har opdaget, er det store juletræ på plads og julebelysningen ophænges også i disse dage. Onsdag ankommer julehytterne, og mandag sættes kronen på værket, når NH-løft ankommer med julemandens hus til Torvet. Så dermed kan julehyggen for alvor indfinde sig, og med en Open By Christmas første fredag i december, ja så er julehandlen også skudt i gang.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julemanden går i land på havnen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER