Pilotprojektet på trin 2<br>…

Pilotprojektet på trin 2

13. november 2014 - kl. 8:03 - af

IMG_7318_600x250…Et projekt Voerså, Lyngså og Præstbro er sammen om.

Distriktsudvalgets pilotprojekt indenfor Frederikshavn Kommune afviklede trin 2 tirsdag 11. november på Værestedet i Lyngså, hvor 48 borgere var mødt op. Her blev der arbejdet videre med de idéer, som var kommet frem på, det første møde i Voerså. Hvad der så er kommet ud af, de to første møder afsluttes på trin 3, som finder sted i klubhuset på Agernvej i Præstbro tirsdag 25. november.

I Lyngså bød venstres byrådsmedlem Mette Hardam velkommen, og til at lede aftenen var hele tre personer fra Frederikshavn Kommune nemlig projekt-koordinator Amanda Rasmussen, sekretær i Distriktsudvalget Rikke Bruus samt Christine Palmstrøm, der er ansat indenfor udvikling og erhverv.

Rikke Bruus gjorde opmærksom på, at Lansbyplanen ikke var politisk forankret, så der var ikke garanti for, der fulgte en stor check med fra kommunen til at udføre projekterne. Det var alt sammen noget, der skulle arbejdes videre med bagefter.

På trin 2 i Lyngså var der oplæg ved arkitekt Robert Mogensen, der bor i Thy, og som ikke er lokalkendt i området. Arkitekten havde i forvejen besøgt, de tre landsbyer, og gav sit bud på hvordan landsbyerne så ud, og i hvilken retning landsbyerne generelt bevægede sig. Oplægget skulle hjælpe deltagerne med at indkredse, i hvilken retning man mente, de tre landsbyer skulle gå, og hvordan man kunne gøre det. Alt sammen for der til sidst kunne vælges en fælles drøm ud, som var værd at forfølge.

Robert Mogensen var godt klar over, at landsbyerne i Danmark lige for tiden var inde i en svær periode med masser af problemer. For at danne et helhedsbillede brugte han historien helt fra 1864 og til nutiden samt omkring 20 – 30 år frem, for at de fremmødte kunne danne sig et billede af, hvordan det hele tiden gik op og ned med både gode og dårlige perioder.

Jens Burskov, Lone Pilgård, Mette Hardam og Mogens Berg Jensen redegjorde ved store opslag på væggene, for de ting, der allerede var fremkommet i Voerså, fra de tre landsbyer. Her kan blandt andet nævnes ekstra bro over Voer å, campingplads med hytteby, cykelstier mellem byerne, cykler der kunne lånes, parkourbane, spisested for hele området, natur, havkajakker, vandrestier, dagligvarebutik, kitesurfing, byforskønnelse, Blå Flag, ridestier, kano og vandcykler, fælles hjemmeside for de tre borgerforeninger, fælles arrangementer, vandrehjem og kulturhus for blot at nævne noget af det der var på opslagene.

I løbet af aftenen kom der meget mere på de store opslag på væggene, og det skal der så arbejdes videre med i Præstbro. Til sidst sendes det hele til Frederikshavn Kommune, der finpudser projektet og kommer med en Landsbyplan i slutningen af december eller i starten af januar 2015.

IMG_7319 IMG_7322 - Kopi

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pilotprojektet på trin 2
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER