Mange østeuropæere har for alvor kurs mod landet

Mange østeuropæere har for alvor kurs mod landet

11. november 2014 - kl. 13:15 - af

Torben Farum_600x250Lige nu oplever bl.a. Frederikshavn kommune en tredobling af østeuropæere, skriver Ugebrevet A4.

I Frederikshavn oplever borgmester Birgit S. Hansen (S), at tilstrømningen fra øst både rummer fordele og ulemper.

”Det kan godt være en positiv historie. Nordjylland er kendt som produktions Danmark. Det er vigtigt at få jobbene besat, og hvis østeuropæerne arbejder på danske overenskomster og betaler skat, er de velkomne”, siger borgmesteren til Ugebrevet A4, men hun understreger dog, at hun først og fremmest er interesseret i, at lokale ledige får job. Når nogle job er besat af østeuropæere, håber jeg ikke, det skyldes, at de accepterer dårlige løn og arbejdsvilkår

På en gård nær Sæby fortæller landmand Torben Farum, at han har ansat fire ukrainere og to danskere til at stå for produktionen af 1.200 søer. Tidligere var det vanskeligt at tiltrække danskere med erfaring i landbruget, og derfor kom ukrainere til. Siden hen har det vist sig, at ukrainere er meget arbejdsomme.

I Nordjylland er der meget arbejdsløshed, så hvorfor hjælper Torben Farum ikke de danske ledige først?

”Det kunne jeg også godt, men jeg har ikke råd til at have medarbejdere gående, som ikke leverer varen, og ikke kan indtjene deres egen løn. Tidligere har jeg haft en håndfuld ledige, men desværre må jeg erkende, at der var en grund til, at de var i systemet”, siger han og pointerer, at økonomien i landbruget er presset. Ukrainere er ikke underbetalte, men arbejdsomme og med til at levere de resultater, som banken forlanger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mange østeuropæere har for alvor kurs mod landet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER