De første frimærker i DK<br>…

De første frimærker i DK

10. november 2014 - kl. 14:27 - af

IMG_7290_600x25048 samlere var mødt frem i Fredensgade i Dronninglund, da Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub afholdt mødeaften torsdag 6. november med foredrag af Jan Kjeld fra Brovst.

Foredraget handlede om, de første frimærker i Danmark fra numrene AFA 1 – 34. Heraf kom Jan Kjeld ind på både varianter, tofarvede, skillingsmærker, trykketeknik, Thiletryk, Pemberton dobbeltpræg, perlefejl, ret og omvendt ramme, mærker med stukket kant samt en masse andre tekniske forklaringer og ord, som ikke siger menigmand ret meget, men som samlere af frimærker går vældigt op i.

Jan Kjeld viste alle eksemplerne på stort lærred, og bagefter havde han mærkerne med, der blev sat op på en planche, som blev ivrigt studeret, samtidig med foredragsholderen måtte svare på adskillige spørgsmål.

Bemærkelsesværdigt var det, at de fremmødte kun var mænd, og alle af det såkaldte ”grå guld”.

Formand Jørgen Østerled Andersen fortæller.

– Klubben har 70 medlemmer heraf flere kvinder, og der har været prøvet mange ting, for at få de unge til at melde sig ind i klubben. Blandt andet halvt kontingent til ungdomsmedlemmer, men det er ligesom interessen for både frimærker og mønter ikke rigtig fanger de unges interesse, men den dukker først op meget senere i livet. For frimærkernes vedkommende er det efterhånden ved at være en saga blot, da der i forhold til tidligere næsten ikke sendes hverken breve eller postkort længere. Alt ordnes næsten elektronisk, så det er nu, man skal anskaffe sig frimærker, mens de er til at komme i nærheden af prismæssigt, siger formanden.

Klubben havde denne aften et lille formidlingssalg, som medlemmerne bød ivrigt på. Normalt er formidlingssalget på mødeaftenerne større, men der skulle også være plads til foredraget.

Klubben har to arrangementer mere i år. Torsdag 20. november er der mødeaften på Hjallerup skole, og torsdag 4. december er der juleafslutning i Dronninglund med kaffe, småkager julehygge og bankospil.

IMG_7283 IMG_7288 - Kopi IMG_7284 IMG_7282

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De første frimærker i DK
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger