B6 A/S sætter innovation på dagsordenen

B6 A/S sætter innovation på dagsordenen

7. november 2014 - kl. 9:20 - af

B6_600x250Alt er åbent og alt er tilladt – bare det har fokus på er innovation. Nogenlunde sådan lyder praktikaftalen mellem B6 A/S i Sæby og Simon Grønkjær, der læser Industrielt Design på 9. semester på Aalborg Universitet.

Innovation og tænke ud af boksen. Det kan de gode lide hos B6 A/S i Sæby, der både leverer løsninger inden for industriel støjreduktion, producerer og leverer halvfabrikata produkter til polstermøbel industrien, professionelle rengøringsprodukter og vaskeriartikler. Det kan dog være svært at dedikere nok tid til det i en travl hverdag med fokus på daglig drift.

Da de indgik praktikaftalen med Simon Grønkjær fra Industrielt Design på AAU, som startede i august, var det derfor med innovation og kreativitet for øje.

– Det, vi gerne vil bruge Simon og hans type til, er at prøve noget nyt. Det er klart, at det gør det mere udefinerbart, hvad vi skal opnå og fokusere på. Simon startede tiden i virksomheden med at observere og lære om de forskellige aktiviteter og tale med vore medarbejdere med det formål, at dialogen skulle give stof til opgaven omkring idégenerering. Vi har efterfølgende brugt fem seancer på at tale om, hvad fokus i praktikken skulle være. På første møde var alt på bordet, så blev det skåret ned til 11 idéer, så til syv, fire og nu har vi så netop valgt én ud, siger adm. direktør Brian Stenbro.

Simon Grønkjær skal i gang med at kigge nærmere på virksomhedens traditionelle skumvaskeklud for at se på, hvordan man kan optimere produktet og materialet og måske udvikle en ny emballeringsform, som er mere praktisk og håndterbart end den kvadratiske pakke, som de fleste børnefamilier kender i dag.

For ham er det en spændende mulighed at prøve sin teoretiske viden af i virkeligheden.

– Jeg kommer med en masse værktøjer fra studiet som for eksempel dataindsamling, design, produktudvikling og ingeniørfærdigheder, som jeg kan prøve af i praksis og på en konkret case. Samtidig får jeg erfaring i at samarbejde med andre faggrupper, hvor jeg på studiet kun samarbejder med andre med den samme profil. Så det har indtil videre været rigtig spændende, siger Simon Grønkjær.

Det er ressourcerne værd at tage en praktikant
Selvom der først nu tages hul på en specifik opgave, tør Brian Stenbro tør godt konkludere, at det er tiden og ressourcerne værd at tage en studerende ind i praktik:

– Det er altid en god idé som virksomhed at stoppe op og sige, hvordan bryder vi vanens magt? Hvad der konkret kommer ud af Simons praktik, kan være svært at sige i dag. Men uanset hvad, har Simon allerede stillet nogle spørgsmål, som vi ikke har stillet os selv, fordi han kommer med et sæt friske øjne og en ny viden, siger han.

Praktikaftalen kom i stand, fordi det lokale erhvervskontor Erhvervshus Nord fremlagde muligheden om en praktikant overfor B6 A/S. De satte herefter et møde op med B6 A/S og to undervisere fra Aalborg Universitet, som gik hjem og præsenterede deres studerende – herunder Simon Grønkjær – for virksomheden.

– Vi har fået stor hjælp hos Erhvervshus Nord, hvis konkrete kendskab til universitetet har gjort en stor forskel. Vi havde nogle ønsker om at bryde vanen og få nye indspark, og så kunne deres erhvervskonsulent spore os ind på, hvilken type studerende vi havde brug for og sætte os i dialog med det rette studie, siger Brian Stenbro.

Hos Erhvervshus Nord arbejder de kontinuerligt med at få flere højtuddannede unge til området og ud i de private virksomheder. Johan Lervang, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord håber, at flere lokale virksomheder ser muligheder i at tage en praktikant fra universitetet.

– Praktikopholdet på 9. semester er en unik mulighed for virksomhederne til at få nye kompetencer ind og prøve idéer af, som måske ellers var blevet i skuffen. En praktikant er ikke kun forbeholdt store virksomheder, men henvender sig i høj grad også til de små og mellemstore, blot de kan tilbyde nogle spændende arbejdsområder til den studerende, siger Johan Lervang.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'B6 A/S sætter innovation på dagsordenen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER