Frederikshavn Boligforening vinder priskonkurrence

Frederikshavn Boligforening vinder priskonkurrence

6. november 2014 - kl. 0:36 - af

Prisvaerdig_600x250Frederikshavn Boligforening vinder priskonkurrencen ”Prisværdig energiadfærd” med sit imponerende og inspirerende ”0-energi” projekt.

Det skaber imponerende energibesparelser, økonomisk gevinst og stor værdi for de involverede når en boligforening arbejder med energiadfærd, det viser 0-energiprojektet i Frederikshavn Boligforening

Hvis du spørger en ingeniør eller arkitekt hvor meget energi, der kan spares i en bygning, er der store energibesparelser i sigte, men når hverdagen rammer, når man aldrig helt det forventede – og det skyldes ofte beboeren/brugerens adfærd. Derfor ønsker Energiforum Danmarks taskforce for energirenovering, at sætte fokus på energiadfærd med en priskonkurrence kaldet prisværdig energiadfærd.

Gennem ”prisværdig energiadfærd” har Energiforum Danmark fået samlet en bred palette af 24 inspirerende projekter. En dommerkomite bestående af Anders Eldrup (Clean), Steen Gade (SF) og SBI-forskerne Kirsten Gram-Hanssen og Ole Michael Jensen har udpeget vinderprojekter i kategorierne: Offentlige bygninger, erhvervsbygninger, etage/rækkehuse og villa/parcelhuse.

I kategorien etageejendomme/rækkehuse var Frederikshavn Boligforenings 0-energi-projekt en klar vinder. 

Boligenergiskole, smileys og energiambassadører hjælper visionen i mål
I Frederikshavn boligforening har de sat sig for, at foreningens samlede energiforbrug skal nedbringes med 75 procent i 2020 i forhold til 2010. Det kræver en række omfattende energirenoveringer af boligerne og et lige så omfattende engagement fra beboerne, der skal lære energirigtig adfærd i de nye ultra-tætte boliger. Boligforeningen har etableret en boligenergiskole, udlært energiambassadører og indført en smiley-ordning hvor beboerne kan følge energiforbruget. Ole Michael Jensen fra dommerkomiteen er begejstret for det han kalder en grundig indsats:

”0-energi projektet i Frederikshavn har en imponerende og ambitiøs målsætning og de går grundigt til værks. Projektet byder på en god kombination af tekniske og adfærdsmæssige tiltag. Bolig-energiskole, energiambassadører og smiley-ordningen er gennemtænkte og velgennemførte adfærdstiltag, som kan inspirere mange andre bebyggelser og som er en overvejelse værd i forbindelse med ALLE boligrenoveringer.”

Prisen overrækkes på messen Building Green i København d. 29/10 kl. 15:30

Udover hæderen vinder Frederikshavn Boligforening også en tur for 10 personer til Universe inkl. frokost i Cafe Universe, sponseret af Danfoss Universe 

En perlerække af projekter
Det er ikke kun hos de fire vinderprojekter, at der er inspiration at hente, også de 20 øvrige projekter vidner om opfindsomhed og engagement der fortjener at blive kopieret. Derfor udgiver Energiforum Danmark et temahæfte om alle projekterne, ligesom man på Energiforum Danmarks hjemmeside kan finde mere uddybende beskrivelser af hver enkelt projekt. http://www.energiforumdanmark.dk/task-forces/energirenovering/kandidater-til-energiforum-danmarks-pris-for-prisvaerdig-energiadfaerd/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Boligforening vinder priskonkurrence' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger