Hvordan ville verden se ud uden Handelsskole?

Hvordan ville verden se ud uden Handelsskole?

5. november 2014 - kl. 9:13 - af

Survival vinderForestil dig en verden uden erhvervsuddannede – eller blot en verden, hvor færre og færre unge vælger en erhvervsuddannelse. Det sidste er realiteten, og derfor sætter Frederikshavn Handelsskole sammen med andre Nordjyske Erhvervsskoler fokus på erhvervsuddannelserne.

Har du tænkt på, hvordan verden ville se ud, hvis der ikke var handels- og butiksuddannede til at sørge for alle de ting, som vi omgiver os med i dagligdagen? Du kunne fx ikke få tøj på kroppen eller mad på bordet. Hvad nu hvis, der ikke fandtes håndværkere til at bygge det hus, du bor i, elektrikere til at sørge for, at du har lys og varme, eller vvs-mænd til at sørge for, at du har vand i hanen? Hvordan ville vores ældres hverdag se ud, hvis ikke de fik den hjælp og omsorg, de har brug for til at spise og gå på toilettet?

Netop dét og meget andet forestiller folkeskoleelever på mange af Frederikshavn Kommunes skoler sig lige nu og hen over vinteren med spillet ”Survival Skills”, som er en nordjysk kampagne for erhvervsuddannelser. Udgangspunktet for de tre gamedays er, at eleverne skal forestille sig, hvordan verden vil se ud uden erhvervsfag.

I sidste uge var Frederikshavn Handelsskole på Hørby-Dybvad skole med ”Survival Skills”, Handelsskolen er i samarbejde med regionens øvrige erhvervsskoler facilitator på ”Survival Skills”, og i sidste uge lød startskuddet som sagt, og eleverne fik lov at prøve kræfter med spillet og med forskellige erhvervsfag.

Dækskift, budgetlægning og lækkert hår
I løbet af tre dage har eleverne i 8. klasse på Hørby-Dybvad skole dystet i teams mod hinanden i opgaver indenfor 18 forskellige erhvervsfag. De lærer bl.a. at skifte hjul på en bil, lave et strømkredsløb, pynte en lagkage og blande maling. Eleverne løser opgaverne i praksis og registrerer deres resultater i en app. Det er således et virtuelt spil, der foregår i virkeligheden. Formålet med kampagnen er, at eleverne, deres forældre og lærere får en bredere forståelse for, hvad en erhvervsuddannelse er.

”Mange elever og deres forældre ved ikke, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse. Derfor har Nordjyske Erhvervsskoler i samarbejde med Region Nordjylland og eventbureauet By Matthew lavet en oplysningskampagne, der skal informere eleverne om de mange muligheder, de har for at tage en erhvervsuddannelse.” forklarer uddannelsesleder på Frederikshavn Handelsskole, Brian Andersson.

EUX Erhvervsuddannelse med endnu flere muligheder
På Frederikshavn Handelsskole kan man uddanne sig inden for detail, kontor og finans, som alle er erhvervsuddannelser. Som noget helt nyt introducerer Handelsskolen EUX til næste skole år. EUX er en erhvervsmæssig studentereksamen, som varer 2 år, svarende til HF. Forskellen er, at man med en EUX får mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse med det samme. EUX studenter har også mulighed for at tage en læreplads. EUX giver derfor de unge flere spændende uddannelsesmuligheder.

Familien har mistet alt
”Survival Skills” går ud på, at eleverne er blevet introduceret til en virtuel familie, som har mistet alt, fordi der ikke længere er erhvervsuddannede tilbage i verden. Opgaven er at hjælpe familien med at komme på fode igen. Gennem erhvervsfaglige øvelser, skal eleverne bygget et hus, forsyne familien med mad, tøj og varer og sørge for sundhed og pleje. Deres belønning er virtuelle penge, som registreres i app’en. Som spillet skrider frem henover de tre dage, opbygger eleverne et virtuelt hus, som de også kan følge i app’en. Her anvendes det nye indenfor læring, begrebet ”Gamification”. Det går ud på, at eleverne lærer ved at dyste mod hinanden.

Eleverne viste samarbejde i bedste stil
”Det har været rigtig spændende og sjovt, og eleverne har virkelig fået forståelse for, hvad erhvervsuddannelser er,” fortæller Dorte Faurholt Jensen, som er gamemaster på Survival Skills og styrer slagets gang ude på skolerne. Dorte Faurholt Jensen underviser til daglig på Frederikshavn Handelsskole, og hun har set, at spillet har været en øjenåbner for eleverne i forhold til, hvad der findes af muligheder inden for det erhvervsfaglige område.

Kampagnen løber fra efteråret og frem til februar 2015 og gentages næste år på skoler i hele Nordjylland. Frederikshavn Handelsskole skal i alt besøge otte af kommunens skoler med ”Survival Skills”, mens andre skoler får besøg af EUC Nord.

”På Frederikshavn Handelsskole har vi valgt at prioritere samarbejdet med de lokale skoler højt – bl.a. også for at oplyse og informere om de nye spændende uddannelsesmuligheder på HG og EUX”, afslutter Brian Andersson, der er rigtig glad for de mange positive tilbagemeldinger, Frederikshavn Handelsskolen har fået i samarbejdet omkring ”Survival Skills”.

Mere om Survival Skills: http://www.survivalskills.dk/hvad-er-survival-skills.aspx

Survival 2 Survival 3

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvordan ville verden se ud uden Handelsskole?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER