Ny børneinstitution måske på vej i Sæby

Ny børneinstitution måske på vej i Sæby

1. november 2014 - kl. 1:11 - af

store toftelund2 600x250pxMåske er en ny børneinstitution for 162 børn på vej på Sættravej i Sæby.

Det fremgår af dagsordenen for Børne- & Ungdomsudvalgets næste møde den 6. november, hvor et af punkterne ”Tidsplan for igangsætning af byggeprojekter på Bæredygtigt Børneområde” nævner, at udvalget ”drøfter og beslutter, om produktionskøkken fortsat skal indgå i ny 0-6 års institution på Sættravej i Sæby.”

I en tabel, som hører til punktet, står at læse, at der i så fald i 2016 afsættes 23,2 mio. kr. og yderligere 5,1 mio. kr. i 2017 til projektet. Af et bilag fremgår, at det samlede estimat for et sådant projekt når op på ca. 30 mio. kr. i alt. Økonomien indeholder ud over generelle forudsætninger, midler til udsmykning, inventar, legepladser, parkeringsarealer og udearealer.

Hvis Børne- & Ungdomsudvalget sympatiserer med idéen, skal udvalget beslutte sig for at godkende, at administrationen påbegynder den konkrete planlægning af de nævnte bygningsmæssige ændringer, og at sagen indstilles til Økonomiudvalget til beslutning om finansiering og frigivelse af budgetmidler.

Børneinstitutionen på Sættravej tænkes opført som ”2020- byggeri”, hvor ved 2,0 mio. kr. kan finansieres som energitiltag.

Sættravej rummer i dag børneinstitutionen Store Toftelund. Der afsættes ekstra midler til nedrivning af nuværende bygning, da der må forventes at skulle tages særlige forholdsregler i forbindelse med nedrivning.

I samme punkt indgår debat om at ændre Dybvad Børnehave til en 0-6 års institution, hvilket anslås at ville koste 2,7 mio. kr., at ændre Hørby Børnehus til 0-6 årsinstitution for 0,8 mio. kr. samt at ændre for Stensnæsskolen og Voerså Børnehave til en 0-6 års institution, som anslås at koste 3,5 mio. kr.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny børneinstitution måske på vej i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger