Etiske krav til kommunale leverandører

Etiske krav til kommunale leverandører

1. november 2014 - kl. 7:10 - af

FHK_Logo_cmykHvilke etiske krav kan og bør der stilles til private leverandører af ydelser til Frederikshavn Kommune?

Dette spørgsmål er sat på dagsordenen for det kommende møde for Socialudvalget 5. november.

Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter at indehaveren af MG Hjemmeservice via sin private Facebook-profil i forhold til flygtninge og indvandrere har givet udtryk for markante holdninger, som flere af Byrådets politikere har taget afstand fra.

MG Hjemmeservice er i øjeblikket leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp i private hjem rundt om i Frederikshavn Kommune. Indehaveren har efterfølgende sendt en uforbeholden undskyldning til bl.a. kommunen og beklager sine ytringer, som imidlertid har givet anledning til, at formanden for Socialudvalget, Jørgen Tousgaard, har ønsket en general drøftelse af, hvilke etiske krav det kan forventes, at private leverandører til kommunen lever op til. Dette gælder ikke alene i den konkrete sag, men også generelt set i lyset af en forventning om øget konkurrenceudsættelse af kommunale opgaver.

Juridisk set har udtalelserne medført en vurdering af, hvorvidt det er muligt at ophæve og opsige samarbejdet med en privat leverandør i forbindelse med udtalelser, der afviger fra Frederikshavn Kommunes etiske regelsæt.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Etiske krav til kommunale leverandører' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER