Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre

Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre

27. oktober 2014 - kl. 13:32 - af

aeldremad_600x250Der er meget fokus på den mad, de ældre indtager. Nu er et par nye begreber på vej for de ældre i Frederikshavn Kommune: Komponentopdelte måltider og kræsebakker.

På dagsordenen for Ældrerådets møde den 27. oktober er bl.a. punktet ”Orientering om komponentopdelte måltider i madservice”.

For at den kommunale madservice kan yde en endnu bedre service for borgere, der har valgt dem som leverandør, vil man fra marts 2015 levere komponentopdelt mad. Det betyder, at borgeren selv har mulighed for at sammensætte sine retter. I dag tilbyder madservice hver uge 10 hovedretter bestående af kød, sovs, kartofler/ris og evt. tilbehør som grøntsager og surt samt 10 biretter, som borgeren selv kan vælger imellem til de 7 retter, der leveres i ugepakken.

Ændringen betyder, at borgeren fra foråret 2015 frit kan vælge mellem forskellige typer af kartofler, ris og pasta sammen med diverse grøntsager, råkost m.v. Det kan lade sig gøre, fordi maden pakkes i små bakker for sig, så borgeren får nøjagtig den sammensætning af kød og tilbehør til det enkelte måltid, som det måtte ønskes. Der vil fortsat hver uge blive tilbudt 10 biretter, som borgeren kan vælge imellem. Heri indgår desserter, legerede supper med og uden fyld og øllebrød.

Det nævnes endvidere, at den kommunale madservice har lyttet meget til borgernes ønsker om mulighed for tilkøbsydelser. Derfor vil der også fra foråret 2015 blive tilbudt en ”kræsebakke” med 4 forskellige slags energitætte mellemmåltider, som er beregnet til småt spisende og/eller ernæringstruede borgere. Der vil også blive tilbudt breve med ekstra energitilskud og kage.

Desuden vil der blive tilbudt en pålægspakke i stedet for de nuværende madpakker. Platten adskiller sig ved, at maden er komponentopdelt i lighed med hovedretterne, og der kan leveres sødmælk og piskefløde til.

For de borgere, der ikke kan eller ikke har overskud til at udfylde madplaner, vil personalet i madservice fortsat sammensætte retterne.

Sagen vil blive behandlet i Ældrerådet og Handicaprådet.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Komponentopdelte måltider og kræsebakker til ældre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER