Flyvere skudt ned i dansk luftrum…

Flyvere skudt ned i dansk luftrum…

22. oktober 2014 - kl. 12:51 - af

B 7009Vi skal ganske vist nogle år tilbage nærmere betegnet under 2. verdenskrig, hvor en hel del engelske flyvere blev skudt ned over Danmark. Mange af disse piloter og deres besætninger, overlevede ikke den hårde medfart, men nogle gjorde, og det er det, det handler om, når Lokalhistorisk Forening i Voerså indkalder til et spændende foredrag tirsdag 28. oktober på Voerså Museum, Havnevej 1 i Voerså med masser af fotodokumentation.

Kenneth Kristensen, der er projektansat ved Bangsbofortet i Frederikshavn, er efterhånden ved at være en institution, på det lille Voerså Museum. Han har flere gange holdt foredrag med forskellige emner om netop 2. verdenskrig, og hver hang har publikum troppet op og interesseret lyttet og stillet masser af spørgsmål til foredragsholderen.

Denne gang er emnet ”Skudt ned over Vendsyssel”, hvilket er en beretning om to englændere, der blev skudt ned af den tyske Værne- og besættelsesmagt ved henholdsvis Hals og Kandestederne.

Disse to flyvere overlevede dog krigshelvedet, og Kenneth Kristensen fortæller beretningen om Bernard ”Pop” Green, der var ombord i et fly, som styrtede ved Kandestederne, og om Norman Powell, der mødte Limfjordens iskolde vand ved en nedskydning ved Hals i 1941.

Den ene af disse flyvere krydsede sine spor i år 2000 ved et gensyn med Vendsyssel – også dette kommer foredragsholderen ind på.

Norman Powell

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flyvere skudt ned i dansk luftrum...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER