Læserbrev: Red pølserne og Sæby slagteri

Læserbrev: Red pølserne og Sæby slagteri

4. oktober 2014 - kl. 22:26 - af

laeserbrev_1_600x250Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Kristian Andersen folketingskandidat (V) i Nordjylland (tidl. Sæby).

Røde pølser er simpelthen noget af det mest danske, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan registrere fra sit nylige erhvervsfremstød i Kina.

Det fremgik, da statsministeren talte på Dansk Industris topmøde i denne uge – og hun var stolt over, at der blev serveret røde pølser fra en dansk pølsevogn under det stort anlagte fremstød i Kina. Stolt over at se danske fødevarer gør sig på den internationale scene sammen med andre store danske brands.

Det burde måske ikke undre statsministeren, for det danske fødevareerhverv er på det nærmeste verdensmestre i at levere sunde og sikre fødevarer til de mest kræsne forbrugere over hele kloden. Meget store dele af den store danske fødevareeksport sælges simpelthen som højkvalitetsprodukter.

Desværre kniber det for statsministeren og hendes regering med at erkende, at de danske fødevarer i stigende omfang flager ud. Pølserne flager ud. Flæskestegen flager ud. Flere og flere svin køres ud af landet til opfedning og slagtning. Og flere og flere danske slagterier lukker ned. Tusindvis af danske arbejdspladser går tabt.

I stigende omfang fedes de dyr, der stadig står i Danmark, op på udenlandsk korn og foder, fordi de danske miljøregler er så skrappe, at dansk korn snart ikke kan bruges som dyrefoder. Lige som det i mange år har været svært at producere brød og øl på dansk korn.

Det, statsministeren oplever som allermest dansk, er altså på vej væk. Og det sker på grund af en politik, som den nuværende regering fører, og fastholder, på trods af alle råd fra fagkundskaben, fra erhvervslivet, fra fagbevægelsen og fra oppositionen.

Se det i øjnene, statsminister, du kan fortsætte den nuværende kurs – og du flytter endnu flere erhvervsaktiviteter inden for fødevareerhvervet og endnu flere danske job ud af landet. Eller du kan lytte til de mange, der står klar med råd og dåd, så vi kan sikre danske arbejdspladser.

Tillad mig at minde om, at oppositionen – repræsenteret ved Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, der også talte på DI-topmødet – meget, meget længe har rakt hånden frem.

Tillad mig at minde om, at det ikke kun er landbruget, der lider, når regeringen tager for let på landbrugets rammevilkår. Det er hele fødevareklyngen – landets største erhvervsklynge – der lider, når landbruget lider.

I Nordjylland, hvor jeg er folketingskandidat, udgør landbruget og følgeerhvervene hver femte arbejdsplads. Hver femte arbejdsplads!

Det er tid til handling, statsminister, hvis du vil sikre flere tusinde arbejdspladser på Tican-slagteriet i Thisted, Danish Crown-slagteriet i Sæby – og masser af andre arbejdspladser i det danske fødevareerhverv og følgeerhvervene.
Vi taler om Danmarks største erhvervsklynge. Hele Danmark rammes, mens regeringen sover tornerosesøvn. Foruden landbruget også transporterhverv, finansiering, smede- og maskinfabrikker, byggeriet, rådgivning, mejerier, slagterier, bryggerier og bagerier mv.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Red pølserne og Sæby slagteri' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER