”Toppen af Poppen” intimkoncert på Franks

”Toppen af Poppen” intimkoncert på Franks

30. september 2014 - kl. 8:44 - af

Anne DorteDen 4. oktober kl. ca. 21, kan man opleve Anne Dorte Michelsen helt tæt på, når hun sammen med orkester giver koncert på Franks. Der er adgang til restauranten kl. 17, og der serveres mad kl. 18.30.

Billetter kan bestilles på www.franks.dk . Pris 629 kr. inkl. en lækker 3-retters nordjysk tapas menu serveret ved bordet.

Sangeren og sangskriveren Anne Dorte Michelsen blev født den 17. juli 1958 i Århus. Allerede som 5-årig begyndte hun at spille klaver, og skrev som elev på Århus Friskole sin første sang som 9–årig. På gymnasiet fortsatte Anne Dorte sin musikalske udvikling som sangskriver med inspiration fra forbilleder som bl.a. Janis Ian, Poul Simon, Carol King, James Taylor og Anne Linnet.

Klaus Kjellerup bad Anne Dorte om hjælp til at skrive sin tekst og resultatet blev sangen ”Sig du kan li’ mig”, hvor Anne Dorte synger duet med Henrik Stanley Møller. Nummeret blev Tøsedrengenes store gennembrud, og det overraskende hit kickstartede det, der skulle blive en af de mest vellykkede alliancer i dansk popmusik. Samarbejdet mellem Michelsen og Kjellerup gav os de nærmeste udødelige klassikere ”Drop dine løgne”, ”Ud under åben himmel”, ”En lykkelig familie” og altså ”Sig du kan li’ mig” Men også samarbejdet med Tøsedrengenes anden sangskriver Michael Bruun blev betydningsfuldt med sange som ”Indianer”, ”Pas på dine blå øjne” og ”Vi var engang så tæt”.

Undervejs i tiden med Tøsedrengene havde Anne Dorte indspillet sin solo debut ”Mellem dig og mig” der udkom i 1983. Pladen der fortrinsvist bestod af egne sange blev en ubetinget succes. Produceret af Poul Bruun og Billy Cross gik den imod tidens mere hårdtpumpede danske musik, men en næsten akustisk, lavmælt og indtrængende sound. Fra dette album stammer sange som ”Jeg har lagt mine våben” og ”Magneter” Cross og Michelsen fortsatte samarbejdet på albummet ”Næste Dans” der udkom i 1986. ”Næste Dans” skaffede også Anne Dorte Michelsen et publikum udenfor landets grænser.

I 1989 var Poul Bruun tilbage som producer for Michelsen, og endnu engang satte han et hold af musikere, der sammen skabte det stilskabende album: ”Elskerindens Have” Herefter tog Anne Dorte Michelsens karriere imidlertid en uventet drejning da hun tog hul på et samarbejde med de tre veninder Cæcilia Glode, Cathrine Nordseth og Gitte Naur, under navnet Venter på Far. I de kommende år lagde tætpakkede turneer med ”Venter på Far” beslag på Anne Dorte Michelsens tid. Ikke desto mindre nåede hun sideløbende at tage en uddannelse som manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole under Mogens Rukow.

Omkring årtusindskiftet var Anne Dorte Michelsen kommet i kontakt med den norske sangerinde Herborg Kråkevik, og inspireret af hendes fortolkninger af sange fra den norske sangskat, besluttede Michelsen sig for at forsøge sig med noget lignende på dansk. Efter perioden med Venter på Far og succesen med danske sange og salmer vendte Anne Dorte i 2007 tilbage til sit udgangspunkt med albummet ”Hvor var det nu vi var”.

I 2009 Indledte Michelsen et helt nyt samarbejder med producer Chief 1, der næsten halvandet år senere i 2011 udmøntede sig i det overraskende udspil: ”Hvis du vidste” Michelsens intime og stringente sangskrivning kombineret med en helt opdateret elektronisk produktion.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Toppen af Poppen” intimkoncert på Franks' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger