Måske nej til sommerhusgrunde nær Voerså

Måske nej til sommerhusgrunde nær Voerså

29. september 2014 - kl. 14:14 - af

Plan-og-MiljoeudvalgetPå den åbne dagsorden for Plan- og Miljøudvalgets næste møde den 30. september er et punkt om udstykning af sommerhusgrunde på ejendommen Stensnæsvej 2 nær Voerså.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at ejeren af ejendommen har rettet henvendelse til Frederikshavn Kommune og forespurgt om muligheden for at udstykke dele af ejendommen i 4 sommerhusgrunde på hver mindst 5.000 m2.

Der er tale om en landbrugsejendom, som er omfattet af byplanvedtægt og en kommuneplanramme, der fastlægger, at området som udgangspunkt kan udstykkes med grundarealer på mindst 5.000 m2.

Ejendommen er desuden omfattet af deklaration fra 1967, hvorefter udstykning kun kan foregå efter en fastlagt udstykningsplan, hvor omhandlede areal udgør 1 ud af 2 fælles friarealer, som jf. deklarationen ikke kan udstykkes eller bebygges.

Udstykning og bebyggelse af fællesarealet vil medføre en fortætning af området og vurderes derfor af Kommunens Ejendomscenter for at stride mod byplanvedtægtens hensigt og principper omkring udstykning, bebyggelse og arealanvendelse. Centret vurderer, at ansøgningen vil kræve en ny lokalplan. Det er Centrets vurdering, at hensigten med byplanvedtægten har været at skabe og sikre en vis åbenhed i sommerhusbebyggelsen indenfor området. Derfor fastlægger byplanvedtægten som udgangspunkt relativt store grundstørrelser, og kun under helt særlige betingelser kan der tillades mindre grundstørrelser.

Det fremgår således af sagsfremstillingen, at en tilladelse vurderes at stride mod principper, som i øvrigt vurderes at være efterlevet i vedtægtens område. Arealet anvendes i dag til landbrug.

Teknik og miljødirektøren indstiller til Plan- og Miljøudvalget, at der gives afslag på den ansøgte udstykning, og at der ikke igangsættes ny planlægning for området.

 

Tekst af Per Rye

 

 

En kommentar til “Måske nej til sommerhusgrunde nær Voerså” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Måske nej til sommerhusgrunde nær Voerså”

  • Søren Christensen

    Ak ja – der skulle jo nødigt ske en udvikling uden for bygrænsen i kommunens største byer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Måske nej til sommerhusgrunde nær Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER