10 års stavgangsjubilæum i Voerså

10 års stavgangsjubilæum i Voerså

29. september 2014 - kl. 9:23 - af

PICT0011Her i efteråret er det 10 år siden, Voerså Borgerforenings formand, Rigmor Sørensen, privat startede stavgang op i byen. Lige siden har stavgængerne været meget aktive med at møde op hver tirsdag formiddag på krydset Gåsevej – Østkystvejen. Mødetallet ligger konstant mellem 10 og 20 modne kvinder i deres bedste alder. En mindre gruppe bruger mandag aften til stavgang, men det er på grund af, de om dagen passer deres arbejde og ikke kan deltage tirsdag formiddag. I løbet af de 10 år, der er gået, er det endnu ikke lykkedes bare en enkelt gang at lokke et mandligt medlem med på stavgangsturene, der for det meste er forskellige ruter omkring Voerså og omegn. Stavgangskvinderne har i flere år også deltaget i Ladywalk i Frederikshavn, gået tur på Livø samt været rundt på ture flere andre steder.

Jubilæet fejres på museet
Jubilæet skal fejres, og det finder sted på Voerså Museum onsdag 8. oktober 17.00, hvor der bliver serveret et stort stjerneskud. Her kommer Klinisk Diætist Margit Oien og fortæller om sit arbejde. Margit Oien har mange års erfaring som økonoma og er pt. ansat på Sygehus Vendsyssel med diabetes som speciale. Hun er også tilknyttet afdelingen Sundhed og Sammenhæng i Region Nordjylland, hvor hun arbejder med kursustilrettelæggelse med omdrejningspunkt i ernæring.

Da stavgængerne for 5 år siden fejrede jubilæum, var det også Margit Oien, der var på pletten, men dengang instruerede hun stavgangsdamerne i hvordan, man gik stavgang rigtigt med stokkene og fik mest ud af det. Det foregik i byens anlæg, hvor omkring 25 damer var mødt op.

PICT0012 IMG_6632

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '10 års stavgangsjubilæum i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER