Projekt smagen af Nellemanns Have…

Projekt smagen af Nellemanns Have…

24. september 2014 - kl. 14:28 - af

Nellemanns have_600x250Et pionerprojekt har været i gang hos Nellemanns Haves Venner siden dec. 2012. Et projekt, der er støttet af EU og Fødevareministeriets landdistriktsmidler til bevaring af plantegenetiske resurser. Formålet med projektet er at beskrive nogle af de mange paradisæblesorter i Nellemanns Have og deres anvendelse i husholdningen og til pryd.

Der er blevet fremstillet mange produkter i 2013, men også i år har der været gang i produktionen. Tolv æblesorter er afprøvet i år, ligesom der også i år gennemføres en smagstest af alle sorter i frisk tilstand. Det samlede resultat bliver 142 produkter fra godt 100 træer som gele, marmelade, helsyltede, råsyltede og æblebjesk.

Birthe og Poul Andersen fra Nellemanns Haves Venner viste de mange produkter frem, der er fremstillet af paradisæbler fra Haven, ved den netop afviklede frugtfestival på Blomstergården ved Viborg. Et arrangement, der strækker sig over 3 dage, hvor publikum blandt andet kunne se de mange produkter, der er fremstillet af paradisæbler, samt deltage i en smagstest af de forskellige produkter.

Der har været afholdt 5 smagsteste siden februar 2014 og den sjette og sidste bliver ved Gamle sorters dag på Gl. Estrup d. 5. oktober. Her vil alle de forskellige produkter også blive udstillet. De mange afkrydsede skemaer indgår i beskrivelsen af de enkelte sorter i en bog, som Margit og Villy Mougaard fra Blomstergården ved Viborg er i gang med at skrive. Bogen udkommer til foråret og vil blive præsenteret ved Nellemanns Haves 90 års fødselsdag og forårsfesten i 2015. Bogen kan ikke købes, men bliver uddelt til alle, der er medlem af Nellemanns Haves Venner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt smagen af Nellemanns Have...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger