Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken

23. september 2014 - kl. 14:25 - af

Politi2_600x250Taler du i mobiltelefon, når du kører bil? Måske drikker du også en kop kaffe, mens du sidder bag rattet, eller lægger make-up, mens du holder i kø?

Frem til søndag den 28. september 2014 afholder politiet en landsdækkende målrettet indsats, der retter sig mod uopmærksomhed i trafikken.

Indsatsen støtter op om Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil”. Færdselssikkerhedskommissionen har i sin nationale handlingsplan netop udpeget uopmærksomhed som et af de væsentlige indsatsområder, hvis vi skal have færre ulykker i trafikken fremover.

Flere undersøgelse viser, at uopmærksomhed er blandt de hyppigste årsager til, at der sker ulykker. Trafikanter har for ofte fokus på for mange andre ting end det at færdes i trafikken. Som for eksempel at pusle barnet på bagsædet, tørre spildt is af skjorten eller samle den tabte cigaret op. Eller for den sags skyld læse avis.

I uge 37 var politiet også på gader og stræder for blandt andet at holde øje med uopmærksomhed i trafikken, herunder især brugen af mobiltelefon under kørslen. Ved kontrollerne blev der i perioden standset 3.712 køretøjer, og der blev konstateret i alt 1.870 forseelser. Blandt dem var 616 bilister, der brugte mobiltelefonen i stedet for at koncentrere sig om kørslen.

Se mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk .

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politiet sætter fokus på uopmærksomhed i trafikken ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER