Nekrolog over Olga Kristine Jensen

Nekrolog over Olga Kristine Jensen

22. september 2014 - kl. 15:26 - af

nekrolog_600x250Olga Kristine Jensen, født den 8. juni 1910 er stille sovet ind på Sæby Ældrecenter den 7. september 2014.

Olga blev født i en daglejerbolig på Sæbygaard, men flyttede som 4 årig til Søndermarken i Lendum. Hun blev anden ældst af en søskendeflok på 9, og kom i en tidlig alder ud at tjene.

I 1938 blev hun gift med Jens og flyttede til et landbrug i Søholt, siden flyttede de til Thorshøj, hvor de overtog Jens’ barndomshjem V. Flamsholt. I 1966 solgte de landbruget og købte hus i Sæby, tæt på datteren og svigersønnen.

Jens døde i 1975 kun 62 år gammel, og i 1980 blev det til endnu en sorg, da sønnen Henning døde kun 40 år gammel. Der var ind imellem kommet 2 børnebørn i Sæby, som Olga blev tæt knyttet til og hun gav ofte en hjælpende hånd med. I 2009 var der endnu en sorg, da sønnen Bjarne døde 60 år gammel.

Olga var utrolig flittig og hjalp meget til i marken, samtidig med at hun strikkede og syede børnenes tøj, og så var det også nødvendigt at gå ud og hjælpe andre. Olgas store interesse var håndarbejde, og det blev til mange smukke ting til de fire børn og to børnebørn.

Olga var rask og rørig og meget aktiv. Hun cyklede til hun var 88 år og gik hver morgen en tur til stranden. I 2003 i en alder af 93 år flyttede hun af egen fri vilje ind på Sæby Ældrecenter, hvor hun var fysisk frisk indtil for et par år siden og åndsfrisk næsten lige til det sidste. Hun var meget glad for at være på ældrecentret, hvor hun deltog i mange arrangementer, specielt den ugentlige andagt så hun meget frem til.

De sidste par år var hun en del sengeliggende og sad i kørestol. Hun døde i en alder af 104 år og efterlader sig en søn i Sverige og datteren Lis, som bor i Sæby og har været sin mor en stor hjælp i alle årene.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nekrolog over Olga Kristine Jensen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER