BDO advarer: Selvstændige kan blive ramt af lovændring

BDO advarer: Selvstændige kan blive ramt af lovændring

22. september 2014 - kl. 9:15 - af

BDO_600x250Selvstændige som anvender virksomhedsskatteordningen kan blive ramt af lovændring.

Folketinget har vedtaget forslaget om ændring af virksomhedsskatteloven for de selvstændige, som har negativ indskudskonto og/eller har stillet sikkerhed for privat gæld med aktiver i virksomhedsordningen.

Kernen i den vedtagne lov er:

Muligheden for opsparing af overskud bortfalder med virkning fra 11. juni 2014, hvis indskudskontoen er negativ og/eller der forud for denne dato er stillet sikkerhed for privat gæld med aktiver i virksomhedsordningen, og summen af den negative indskudskonto og sikkerhedsstillelserne overstiger et beløb på 500.000 kr.

Nye sikkerhedsstillelser – det vil sige sikkerhedsstillelser, der er foretaget den 11. juni 2014 eller senere – skal anses for en hævning i virksomheden. Frem til udgangen af 2017 kan der dog stilles nye sikkerheder uden skattemæssige konsekvenser, hvis det sker til afløsning af gamle sikkerheder. Beløb, der beskattes som følge af sikkerhedsstillelse, kan ikke efterfølgende hæves skattefrit i virksomhedsordningen.

Enkelte typer af sikkerhedsstillelser – herunder i blandede ejendomme – er friholdt.

Rentekorrektionssatsen forhøjes væsentligt med virkning fra og med indkomståret 2015.

Ovenstående ændringer af virksomhedsskatteloven er komplekse, og vi skal derfor anbefale alle selvstændige, som anvender virksomhedsskatteordningen, om at tage kontakt til deres revisor for at se, om de bliver ramt af ændringen.

Såfremt du har spørgsmål til ændringen af virksomhedsskatteloven, er du naturligvis velkommen til at kontakte statsautoriseret revisor Morten Kallehauge eller Michael Bæk Pedersen hos BDO.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'BDO advarer: Selvstændige kan blive ramt af lovændring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER