2.4 mio. kr. til folkeskolerne fra A. P. Møller Fonden

2.4 mio. kr. til folkeskolerne fra A. P. Møller Fonden

22. september 2014 - kl. 16:08 - af

Saebygaardskolen_600x250Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune har i dag fået tilsagn på 2.4. mio. kr. fra A. P. Møller Fonden til et stort kompetenceudviklingsprojekt ”Målstyret praksis og aktionslæring”.

Alle lærere, pædagoger og ledere i folkeskolerne er en del af forløbet. Projektet foregår hen over de næste 7 måneder med en række uddannelsesforløb. Faktisk blev der tyvstartet på projektet, da ledere, lærere og pædagoger blev budt velkommen tilbage i skole med 4 store KickOff-seminarer i uge 32. Fokus for uddannelsesforløbet er at give det pædagogiske personale værktøjer til at opsætte synlige og målbare mål for elevernes læring i skolen samt uddannelse i aktionslæring.

”Det er en rigtig god nyhed” udtaler udvalgsformand for Børne- og Ungdomsudvalget Christina Lykke Eriksen. ”Vi har brug for kompetenceudvikling af vores personale, så de får de bedste forudsætninger for at få folkeskolereformens intentioner ud i klasselokalerne Jeg er derfor meget glad for, at A. P. Møller Fonden har givet os denne mulighed for at gennemføre projektet.”

I efteråret 2013 da man skulle finde ud af, hvordan folkeskolerne skulle se ud i Frederikshavn Kommune efter folkeskolereformen, blev der nedsat en række arbejdsgrupper med deltagelse af ledere, lærere, pædagoger, eksterne parter og de faglige foreninger. Her blev det tydeligt, at der er et fælles behov og ønske om at skabe et fælles sprog og vidensniveau i forhold til at udvikle, beskrive og praktisere de mål, som eleverne skal leve op til. På baggrund af arbejdsgruppens og skoleledernes anbefalinger ansøgte Frederikshavn Kommune A. P. Møller Fonden om en andel af fondens Folkeskoledonation på en milliard kroner.

Christina Lykke Eriksen uddyber: ”Vi har en skolepolitik, som fokuserer på, hvordan vi bliver bedre i vores folkeskole. Jeg er sikker på, at når man får værktøjerne til at tale om, hvad eleverne skal lære, hvordan de skal lære det og hvornår de så har lært det – så er vi godt på vej”.

Skolechef Vibeke Post Madsen supplerer: ” Vi har lagt meget stor vægt på at uddannelsesforløbet er så tæt på lærernes og pædagogernes praksis som muligt. Derfor foregår der sideløbende med uddannelsesdagene for personalet efteruddannelse af lederne og uddannelse af aktionslæringsvejledere. På den måde kan vi fastholde og udvikle de gode erfaringer ude på skolerne, når projektet er afsluttet i foråret 2014.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2.4 mio. kr. til folkeskolerne fra A. P. Møller Fonden ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER