Unge skal tweete deres holdning til Nordjyllands fremtid

Unge skal tweete deres holdning til Nordjyllands fremtid

18. september 2014 - kl. 8:46 - af

mobiltelefon_600x250Twitter, mobiltelefoner og debat er hovedingredienserne i en række workshops, hvor elever fra ungdomsuddannelser og videregående uddannelser får mulighed for at præge, hvordan Nordjylland skal udvikle sig i fremtiden.

Følg med på #NORDPOL14

Arrangementerne kaldes for #NORDPOL14, og her skal eleverne forholde sig til en række emner, som er relevante for deres liv i Nordjylland. Region Nordjylland er arrangør, og formålet er at høre unges tanker og holdninger til Nordjylland i forbindelse med, at der skal laves en regional vækst- og udviklingsstrategi.

– Vi vil gerne høre, hvad de unge har at sige. Derfor laver vi en række arrangementer specielt målrettet de unge, for vi tror på, at hvis vi skal have de unge i tale, skal vi gøre det på deres præmisser, siger Otto Kjær Larsen, formand for Region Nordjyllands Udvalg for Vækst, Innovation og Kompetencer.

Til arrangementerne får elever og studerende spørgsmål og udfordringer inden for temaer om bl.a. arbejde, befolkning, vækst, globalisering og trafik.

Eleverne kan komme med deres input via Twitter under hashtagget (emneordet) #NORDPOL14, og dermed er det frit for alle interesserede at følge og deltage i debatten via Twitter. Til arrangementerne vil der også være regionsrådspolitikere, og debatternes resultater samt elevernes og studerendes synspunkter sammenfattes i en rapport til politikerne i Regionsrådet.

Der holdes #NORDPOL14 på Aalborghus Gymnasium, EUC Nord i Hjørring, Thisted Gymnasium, Erhvervsskolerne Aars og UCN/AAU.

Fakta

Region Nordjylland skal udarbejde en ny Regional Vækst- og Udviklingsstrategi (REVUS). Den nye strategi skal være på plads i sommeren 2015 og skal udarbejdes i et samarbejde mellem Regionsrådet og Vækstforum i tæt dialog med kommuner, erhvervsliv og organisationer. Målet er, at en samlet og fælles strategi skal skabe et større ejerskab til den samlede indsats for Nordjyllands udvikling.

Den Regionale Vækst- og Udviklingsstrategi:

• Er en strategi for den fremtidige, ønskede udvikling i regionen.

• Udpeger de regionale vækst- og udviklingsvilkår inden for erhvervsudvikling, infrastruktur, turisme, uddannelse, beskæftigelse, natur, kultur, miljø og klima samt udvikling i byer, landdistrikter og yderområder.

• Redegør for de initiativer, som Regionsrådet vil foretage som opfølgning på strategien.

Hidtil har Regionsrådet haft sin egen regionale udviklingsplan, mens Vækstforum har haft sin egen regionale erhvervsudviklingsstrategi, men den nye lov om erhvervsfremme og regional udvikling betyder, at de to strategier i fremtiden skal samles i én fælles Regional Vækst- og Udviklingsstrategi. REVUS skal fungere som strategisk ramme for anvendelse af bl.a. EU’s strukturfondsmidler og regionale udviklingsmidler til erhvervsudvikling.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge skal tweete deres holdning til Nordjyllands fremtid' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER