Revisionsberetning godkendt<br>…

Revisionsberetning godkendt

18. september 2014 - kl. 18:03 - af

byraadet_logo_600x250Byrådet skulle på sit seneste møde bl.a. tage stilling til godkendelse af en revisionsberetning for 2013.

Kommunens revisor har afsluttet kommunens regnskab, og revisionen har ikke givet anledning til forbehold.

Af konklusionen i revisionens bemærkninger hedder det, at årsregnskabet giver et retvisende billede af kommunens aktiver, passiver og finansielle stilling, samt at regnskabet af kommunens aktiviteter og pengestrømme er i overensstemmelse med Økonomi- og Indenrigsministeriets krav til budget- og regnskabssystem for kommuner.

Det er endvidere revisionens opfattelse, at der er etableret forretningsgange og interne kontroller, som understøtter, at de dispositioner, der er omfattet af årsregnskabet, er i overensstemmelse med bevillinger, byrådets øvrige beslutninger, love og andre forskrifter samt med indgåede aftaler og sædvanlig praksis.

Der er i revisionsberetningen bemærkninger vedr. ”Manglende overholdelse af gældende bevillingsregler” og ”Anvendelse af byggekredit”. Disse bemærkninger og de udarbejdede svar hertil skulle på mødet behandles af byrådet og derefter fremsendes til tilsynsmyndigheden.

Byrådet vedtog regnskab og diverse bemærkninger.

Til mødet forelå en bemærkning til regnskabet fra Dansk Folkeparti, som partiet ønskede ført til protokol. Dansk Folkeparti har tidligere udtrykt sin bekymring om regnskabet 2013, og partiet forventer derfor, at revisionsrapportens kritiske bemærkninger vil blive nærmere undersøgt af Statsforvaltningen med anmodning om en udtalelse fra Statsforvaltningen angående, hvilke konsekvenser de kritisable forhold bør have.

Byrådsmedlem Peter E. Nielsen (C) havde ønsket følgende bemærkning protokolleret: ”Regnskabet for 2013 godkendes under forudsætning af Økonomi- og Indenrigsministeriets godkendelse af Frederikshavn kommunes dispositioner vedr. byggekreditten.”

 

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Revisionsberetning godkendt
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger