Fast rente har aldrig været mere attraktivt

Fast rente har aldrig været mere attraktivt

18. september 2014 - kl. 0:01 - af

250x600 Finans3Rentefald betyder, at der er nye rekorder for både de korte og de lange renter. Men ikke alle rekorder er lige, og rekorden for det fastforrentede lån er den mest interessante, vurderer forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

Det har aldrig været mere fordelagtigt for danske boligejere at optage nyt realkreditlån. Uanset om man vælger fast eller variabel rente, er niveauet rekordlavt eller tæt på. Så skal man vælge fast rente i 30 år eller fx F1-lån, hvor der skal et nul foran kommaet?
– Som låntager i dag kan man alternativt jo spørge sig selv, om man ville binde sin opsparing i 30 år til en rente på omkring 2,5%. Hvis det lyder af lidt for lidt, betyder det vel samtidig, at det er lidt for gode vilkår for låntager. Og ser man sådan på det, har man måske svaret på, hvad man bør vælge, hvis man selv skal låne, siger forbrugerøkonom i Nykredit, Johan Juul-Jensen.

Med et fastforrentet 2,5% lån, får man som låntager Danmarkshistoriens laveste kuponrente og mulighed for at låne 1 mio. kr. til henholdsvis 2.000 kr. og 3.800 kr. om måneden efter skat, alt efter om man vælger afdragsfrihed eller ej.
– For at sætte det i perspektiv er ydelsen på et fastforrentet lån i dag lavere end den rente, man betalte på et F1-lån for blot fem år siden. Og hvis man vælger det fastforrentede lån med afdrag er mere end halvdelen af ydelsen i øjeblikket afdrag, så man opnår samtidigt et stort løbende afdrag på sin gæld, siger Johan Juul-Jensen.

Selv om forskellen mellem fastforrentede og tilpasningslån er blevet mindre, er den månedlige nettoydelsen på fx et F1-lån fortsat 400 kr. lavere pr. lånt million og afdraget er højere. Sagt på en anden måde skal man ikke vælge fast rente for at få den laveste ydelse her og nu. I stedet skal man vælge det, hvis man ønsker sikkerhed for den månedlige ydelse i hele lånets løbetid, samtidig med, at man har mulighed for at reducere restgælden,hvis renten stiger.
– 400 kr. ekstra om måneden er en billig forsikring, for at din ydelse ikke kan stige de næste 30 år, og oven i købet får du en mulighed konverteringsgevinst, hvilket kan skære tusindvis af kroner af restgælden og kan gøre det fastforrentede lån billigst. Jo lavere kupon et fastforrentet lån har, jo mere kursfølsomt er det. Det betyder fx, at en låntager med et 2,5%-lån kan skære tre til fire gange så meget af restgælden som en låntager med et 3,5%-lån i tilfælde af rentestigninger, siger Johan Juul-Jensen.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fast rente har aldrig været mere attraktivt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger