Konger og springere kommer på skoleskemaet

Konger og springere kommer på skoleskemaet

15. september 2014 - kl. 12:15 - af

Skak_600x250Tilmeldingen til Skolernes Skakdag – kendt som hjernegymnastikkens motionsdag – er netop åbnet.

6. februar 2015 folder skoleskakelever i Nordjylland brætterne ud på Skolernes Skakdag under mottoet: ”Det skal være sjovt at blive klogere”.

Kirsten Nielsen, ansvarlig for skoleskakken på Herningvej Skole:

– Herningvej Skole deltager i Skolernes Skakdag 2015 for at give eleverne en alternativ skoledag med både læring og sjov, hvor de vil opleve at være en del af et fællesskab, hvor alder ingen betydning har for hvem, der vinder. Som Verdensborgerskole er det også af betydning for os, at de gennem fx skoleskak kan se at de har noget til fælles med mange mennesker i hele verden. 

Mange af landets skoler er med i Skolernes Motionsdag før efterårsferien, men Skolernes Skakdag fredag i uge 6 (før vinterferien mange steder) er også populært. 100 skoler har via forhåndstilmelding allerede sikret sig en af de i alt 200 pladser til dette skoleårs hjernedyst. Se alle tilmeldte skoler via www.skolernesskakdag.dk/tilmeldte-skoler.

I Nordjylland er Herningvej Skole, Aalborg Øst, Gl. Hasseris Skole, Aalborg, Østerild Skole, Thisted og Brovandeskolen – Den lille Skole i Skagen blandt de skoler, der har sikret sig plads på Skolernes Skakdag 6. februar og til Landsfinalen 20. marts i Billund, hvor titlen som ’Årets Skakskole’ og en pokal af LEGO-klodser er på højkant.

Mikkel Nørgaard, programleder, Dansk Skoleskak:

– Folkeskolereformen har øget skolernes fokus på alternativ læring, og det kan vi mærke på den store forhåndsinteresse for Skolerne Skakdag.

 

Skolernes Skakdag er åben for alle uanset alder, køn og kendskab til spillet. Dagen organiseres af lokale lærere og pædagoger, der til januar selv må på skolebænken for at opfriske skakregler og uddanne sig til aktivitetsledere, så de kan styre aktiviteterne på Skolernes Skakdag.

Skolernes Skakdag arrangeres af lokale skoler og Dansk Skoleskak i samarbejde med Skolemælk, Politiken, Spar Nord Fonden og Børnenes Hovedstad, Billund.

På Skolernes Skakdag 2014 deltog 25.086 elever på 189 skoler.

I 2015 er der plads til 30.000 elever fra 200 skoler.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konger og springere kommer på skoleskemaet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER