Sæby Apotek informerer om sengevædning

Sæby Apotek informerer om sengevædning

14. september 2014 - kl. 0:11 - af

apo1 600x250En del forældre kender til at deres børn ikke kan holde sig tør om natten, det er en lidelse som har rigtig mange konsekvenser, for såvel barnet som familien. Det kan afholde barnet fra at deltage i ture med daginstitution/skole/spejder/sport fordi de føler sig flove over ikke at kunne undgå at tisse i sengen. De fleste børn vokser fra problemet, enten naturligt eller med hjælp fra træning, hjælpemidler eller medicin. For børn under 3 år er det op til halvdelen, som ikke kan ligge tør om natten. I 5 års alderen er det mellem hver 5 og hver 10. der har problemet, i 10 års alderen er det ca. 5 % og i 15 års alderen er det 1-2 %.

I hypofysen produceres hormonet vasopressin, som regulerer urinproduktionen. Under normale omstændigheder frigives mere vasopressin om natten, for at undgå at urinblæren fyldes for hurtigt. Når store børn kan have problemet, kan det skyldes, at dannelsen af vasopressin ikke helt følger med, hvad der er normalt.

Er barnet over 5 år begynder man at behandle for lidelsen. Dette er naturligvis en lægeopgave, men man kan selv hjælpe med. Undgå at barnet drikker for meget om aftenen. Sørg for at barnet får tisset af inden sengetid. Er det nødvendigt, kan man overveje, at vække barnet og få det på toilettet. Man kan også få et alarmapparat, som vækker barnet, når det begynder at tisse. Det kræver lidt træning, ikke mindst fordi børn der er sengevædere, ofte sover meget tungt. Læs mere om dette apparat på: http://www.leisner.dk/behandling-af-enuresis-med-alarm.html .

Lægen kan ordinere tabletter, som kan støtte den naturlige produktion af vasopressin. Disse skal tages til natten, og har en virkningstid på 6-14 timer. Tabletterne placeres under tungen, og der skal ikke indtages vand sammen med dem. Tabletten skal tages 1-2 timer før sengetid. Hver 3. måned bør man holde en pause, for at se om der er sket en spontan normalisering.

God week-end.

Sæby Apotek

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om sengevædning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER