Voerså-spørgsmål til Byrådet<br>…

Voerså-spørgsmål til Byrådet

13. september 2014 - kl. 0:03 - af

Stensnaesskolen_600x250Selv om der med Børne- og Ungeudvalgets beslutning forleden er lagt op til, at Stensnæsskolen i Voerså om et års tid mister sin overbygning, forsøger forældre fra kommunens sydligste opland på ny at rette byrådsmedlemmernes øjne på en række forhold i sagen.

Til byrådsmødet på onsdag stiller Fællesbestyrelsen for Stensnæsskolen, SFO og Børnehave i Voerså spørgsmål, som man ønsker politikernes svar på.

Man ønsker en bekræftelse fra byrådet på, at transportomkostningerne ved at flytte eleverne fra Stensnæsskolens 7.-9. klasse til Sæby er estimeret til mindst 850.000 kr. årligt.

Endvidere ønsker man bekræftet fra byrådets side, at omkostningerne ved at fordoble de åbne busruter mellem Sæby og Voerså vil føre til yderligere transportomkostninger, og forældrene ønsker at Byrådet belyser omkostningernes omfang.

Forældrekredsen ønsker endvidere oplyst, om Byrådet kan bekræfte, at den forventede gennemsnitlige besparelse ved lukning af skolens overbygning er på godt 630.000 kr. for hver klasse, ligesom man gerne vil vide, om byrådet kan bekræfte, at der skal optimeres mindst 2 klasser, før besparelserne ved at lukke Stensnæsskolens 7.-9. klasse muligvis overstiger kørselsomkostningerne.

Man ønsker også bekræftet af byrådet, at der frem til 2021 kun skal klasseoptimeres 0-1 klasse pr. år ved at lukke overbygningen. Forældrene peger på, at det andrager en udgift på 2.758.668 kr.

Der ønskes tillige Byrådets bekræftelse på, at Stensnæsskolen ifølge en analyse er placeret over karaktergennemsnittet i Frederikshavn Kommune, og at skolen i øvrigt ligger nr. 1 i kommunen målt på undervisningseffektivitet.

Endelig ønsker forældrekredsen, at Byrådet redegør for årsagen til, at Stensnæsskolens overbygning skal lukkes fra 2015, når det ikke resulterer i en besparelse, og når den faglige kvalitet af undervisningen er i orden.

Punktet er sat på i spørgetiden forud for selve byrådsmødet, der starter kl. 19.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Voerså-spørgsmål til Byrådet
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER